Κατάντια! …Ότι “περισσεύει” έρχεται στην Κόρινθο! -Οι πολιτικοί μας είναι …για τις χειραψίες!

Του Φώτη Νικολακόπουλου…

…Βρε που φτάσαμε! Ότι έχει να κάνει με τους μετανάστες η Κόρινθος να είναι στις πρώτες επιλογές …για την υποδοχή!!! Είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό καθώς δυστυχώς δεν υπάρχουν τα πολιτικά πρόσωπα στην Κορινθία που να μπορέσουν να ανατρέψουν μία τέτοια κατάσταση!

Οι πολιτικοί μας φαίνεται ότι είναι μόνο στις εκλογές και να χαιρετούν τον κόσμο γεμίζοντάς τον υποσχέσεις …που και καλά θα υλοποιήσουν!

Στα δύσκολα …κάνουν πως δεν ακούνε!

Τέτοιους πολιτικούς δεν τους θέλουμε και φυσικά δεν τους θέλουν και οι Κορίνθιοι.

Αυτή είναι η θέση η δική μας. Αν οι πολιτικοί μας έχουν διαφορετική άποψη είναι πρόβλημα δικό τους!

Σε ότι αφορά με τους μετανάστες στην Κόρινθο μάλλον πλησιάζει η στιγμή που θα γράψουμε για την θέση που θα κρατήσει ο κάθε πολιτικός ξεχωριστά!

Σε δελτίο τύπου του συνδυασμού του πρώην περιφερειάρχη Π. Τατούλη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:  «Της ανακοίνωσης της κυβέρνησης για την μεταφορά εκατοντάδων (ή και χιλιάδων) μεταναστών σε ανοικτή δομή που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του πρώην Στρατοπέδου Κορίνθου, δεν προηγήθηκε καμία απολύτως διαβούλευση.

Μάλιστα, αντίθετα με τα όσα επαγγέλλεται η ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης περί δήθεν  επικοινωνίας με τους πολίτες, και αυτή η τελευταία απόφαση ελήφθη εν κρυπτώ και κατά μόνας, χωρίς καμία απολύτως συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Την ίδια στιγμή, που το 2015, στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο είχαν διαπιστωθεί σοβαρές ελλείψεις και απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, γεγονός που ώθησε το Περιφερειακό Συμβούλιο να ζητήσει το οριστικό του κλείσιμο…»

Με την ευκαιρία διαβάστε τι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ethnos.gr

“Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι στον Καραβόμυλο θα γίνει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας transit και ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες θα παραμένουν το πολύ έναν μήνα εκεί, μέχρι να μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας.

Τώρα παρόμοιο κέντρο θα γίνει και στην Κόρινθο, επομένως θα είναι δύο τα κέντρα transit.

Το Open Tv έθεσε ερώτημα σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη, για το εάν θα γίνουν και άλλα κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Η απάντηση που δόθηκε είναι πως «εάν συνεχιστούν οι ίδιες μεταναστευτικές ροές, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να κατασκευαστεί κι άλλο κέντρο φιλοξενίας…».

ΣΣ. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον δηλαδή, αλλά η Κόρινθος είναι στις πρώτες επιλογές ότι και να γίνει! Κρίμα, πολύ κρίμα…

-Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση με τίτλο: “Πρόλαβαν σε χρόνο ρεκόρ τις κατασκευές για την υποδοχή των μεταναστών -Οι Κορίνθιοι πολιτικοί …απλά παρακολουθούν!…”.