ΚΙΑΤΟ: …Άλλη μία επικοινωνιακή φωτοβολίδα του Σταματόπουλου!!! -Οι “βαρύγδουπες ανακοινώσεις” για κάτι που έκαναν και οι άλλοι δήμαρχοι του νομού!!!

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

Από ότι φαίνεται ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος έχει μεγάλη ανάγκη την προβολή πλησιάζοντας στις εκλογές σε σημείο …να το παρακάνει!

Αυτή τη φορά τι έκαναν!

Έβγαλαν δελτίο τύπου από το δήμο Σικυωνίων για τη συνάντηση με τον υπουργό όπου και συζήτησαν τα προβλήματα των αγροτών αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ένωσε την φωνή του με τους αγρότες ο Σπύρος Σταματόπουλος!!! Ο δήμαρχος Σικυωνίων υποστήριξε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους στην συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης! Ο δήμαρχος Σικυωνίων ένωσε την φωνή του με τους αγρότες και ζήτησε διαφορετική μεταχείριση και πιο ευρεία αντίληψη από τον ΕΛΓΑ για τις φετινές ζημιές στην περιοχή μας!…».

Διαβάζοντας κάποιος τέτοιους τίτλους ίσως θεωρήσει ότι ο Σταματόπουλος έκανε κάτι το ξεχωριστό για τους αγρότες της περιοχής του!

Επι της ουσίας τώρα! Ότι έγινε με τους αγρότες όλης της Κορινθίας που έχουν πάθει ζημιές έγινε και με τους αγρότες του δήμου Σικυωνίων!

Μάλιστα και άλλοι δήμαρχοι της Κορινθίας βρέθηκαν στη συνάντηση, έστειλαν δελτία τύπου αλλά δεν έγραφαν: «Ότι ένωσαν τη φωνή τους με τους αγρότες …κτλ».

Σας παραθέτουμε τις ανακοινώσεις των άλλων δημάρχων:

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Στον υπουργό τα προβλήματα των αγροτών -Πότε θα αποφασιστούν οι προκαταβολές των αποζημιώσεων

ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Τι δεσμεύτηκε ο υπουργός -Πότε θα αποζημιωθούν οι αγρότες…

ΝΕΜΕΑ: Τι δεσμεύτηκε ο υπουργός- Τι έμεινε σε εκκρεμότητα…

Αυτός είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης για τον Σταματόπουλο -Και άλλοι δήμαρχοι της Κορινθίας έστειλαν ανακοίνωση αλλά δεν το παράκαναν!

Δεν πέτυχε δηλαδή κάτι το ιδιαίτερο ο Σταματόπουλος για τους αγρότες στο δήμο Σικυωνίων

Αν ο Σταματόπουλος με τέτοιες “φωτοβολίδες”, με βαρύγδουπους τίτλους σε ανακοινώσεις, νομίζει ότι κάνει κάτι το ξεχωριστό και μπορεί να επηρεάσει τους δημότες …είναι δικό του θέμα!

Εδώ και τόσα χρόνια ο Σταματόπουλος δεν μπορεί να λύσει τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών (νερό, καθαριότητα, δρόμοι σε κακή κατάσταση …κτλ). Για να γίνει κάποιο σημαντικό έργο ανάπτυξης στο Κιάτο …ούτε συζήτηση!

Αλλά ο δήμαρχος κάθε τόσο ρίχνει τέτοιου είδους “επικοινωνιακές φούσκες” …και ότι πιάσει!

Δείτε τώρα το δελτίο τύπου από το δήμο Σικυωνίων:

«Ένωσε την φωνή του με τους αγρότες ο Σπύρος Σταματόπουλος. Ο δήμαρχος Σικυωνίων υποστήριξε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους στην συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Οι αγρότες ζουν φέτος μια από τις χειρότερες χρονιές. Οι καιρικές συνθήκες από τη μία, το αυξημένο κόστος παραγωγής και οι χαμηλές τιμές του προϊόντος από την άλλη, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε βόμβα στα θεμέλια της τοπικής κοινωνίας.

Ως τοπική αυτοδιοίκηση κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να υποστηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα. Η εξασφάλιση υψηλών χρηματοδοτήσεων για αρδευτικά έργα, αγροτική οδοποιία και άλλα έργα υποδομής γίνεται σε αυτήν την βάση της στήριξης της αγροτικής οικονομίας, της βάσης δηλαδή, της τοπικής οικονομίας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο της στήριξης των αγροτών, ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος βρέθηκε την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην συνάντηση του υπουργού με τους αγρότες της Κορινθίας, διεκδικώντας μαζί τους την άμεση και ουσιαστική κάλυψη της ζημιάς στην αγροτική παραγωγή. Παρόντες ήταν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι των περιοχών που δοκιμάζονται καθώς και οι εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών και ενώσεων.

Οι ζημιές που έχουν γίνει φέτος στην αγροτική παραγωγή, εκτός από πολλές και σημαντικές έχουν κι άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που δυσχεραίνει τις αποζημιώσεις. Είναι ζημιές που έγιναν λίγο-λίγο και κορυφώθηκαν σε καταστροφικές συνέπειες από συνεχόμενα καιρικά φαινόμενα που έβλαπταν αθροιστικά τις καλλιέργειες.

Γι’ αυτό ο δήμαρχος Σικυωνίων ένωσε την φωνή του με τους αγρότες και ζήτησε διαφορετική μεταχείριση και πιο ευρεία αντίληψη από τον ΕΛΓΑ για τις φετινές ζημιές στην περιοχή μας. Ζήτησε άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατό και προκαταβολές στους χειμαζόμενους αγρότες που αν δεν στηριχθούν τώρα, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν την επόμενη χρονιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της περιοχής.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν προσλήψεις εκτιμητών στον ΕΛΓΑ για να γίνουν οι αυτοψίες το συντομότερο δυνατό και θα δοθούν προκαταβολές αμέσως μόλις γίνουν οι έλεγχοι. Επίσης έγινε αντιληπτό από τους παριστάμενους ότι η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο έχει φτάσει σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο και αφορά την επιβίωση όλης της τοπικής οικονομίας και για το λόγο αυτό οι παρεμβάσεις και από την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυξημένες και ουσιαστικές».