ΚΙΑΤΟ: Έμαθαν στα παιδιά τους ασφαλείς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα  Κιάτου αναφέρεται: «Με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου, το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα  Κιάτου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα του Υπουργείου  Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολιτικής ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.

Με τη βοήθεια μιας διαδραστικής οπτικοακουστικής παρουσίασης  με φιγούρες ηρώων από ταινίες κινουμένων σχεδίων τα παιδιά των 1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλόκαστρου ν. Κορίνθιας, είχαν την δυνατότητα  να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς ασφαλείς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στη παραλία , προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα, τα οποία  λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα.

Επίσης, τους δόθηκε η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη  για ένα καθαρό περιβάλλον, επισημαίνοντας τους παράλληλα το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος  ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ανέλαβε με εξαιρετική επιτυχία ο Διοικητής του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Κιάτου  Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ Παρασκευάς και ο Λ/Φ ΚΡΙΤΣΩΝΗΣ Κάρολος – Γρηγόριος».