ΚΙΑΤΟ: Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο…

Ακόμα μία διάκριση για την Κορίνθια (μεγάλωσε στο Κιάτο) Χρυσούλα Ζαχαροπούλου!

Είχαμε γράψει σε παλιότερη ανάρτησή μας ότι αυτή η κοπέλα έχει αρκετά ακόμα να δώσει και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

“Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας, μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο. Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν, ιατρό Χρυσούλα Ζαχαροπούλου (Chrysoula Zacharopoulou), που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, δίπλα στη νέα υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Η 46χρονη κ. Ζαχαροπούλου είναι γυναικολόγος, με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Εξελέγη ευρωβουλευτής το 2019, με την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν, La République en marche! (LREM).

Στο πλαίσιο των νέων της καθηκόντων θα συνεργάζεται στενά με τη νέα υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, την Κατρίν Κολονά, ο διορισμός της οποίας στην κεφαλή της γαλλικής διπλωματίας επίσης ανακοινώθηκε…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη kathimerini.gr

ΣΣ. Υπερήφανοι για ακόμα μία φορά οι γονείς της. Ο πατέρας της, πρώην αντιδήμαρχος Σικυωνίων και νυν δημοτικός σύμβουλος, Ν. Ζαχαρόπουλος, από την πρώτη στιγμή είχε πιστέψει στις πολιτικές ικανότητες της κόρης του!

Κ.Ν