ΚΙΑΤΟ: Η διάρρηξη σε σπίτι στο Κ. Διμηνιό …με τα 15.000 ευρώ!!! -Αθίγγανοι οι δράστες από Κορινθία και Αθήνα!!!- Συνελήφθησαν μαζί με τα κλοπιμαία! (φωτο)

-Γρήγορα τα ανακλαστικά των αστυνομικών του ΑΤ Σικυωνίων…

Αρχικά να σημειωθεί ότι λόγω της έγκαιρης επέμβασης των αστυνομικών του ΑΤ Σικυωνίων συνελήφθησαν αθίγγανοι που είχαν ρημάξει στις κλοπές σπίτια σε όλη την Κορινθία!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr σε ότι αφορά τους δράστες του σπιτιού στο Κ. Διμηνιό, οι μισοί αθίγγανοι διαμένουν στην Κορινθία και οι υπόλοιποι στην Αθήνα …όπου και συνεργάζονται!

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη το βράδυ οι αθίγγανοι μπήκαν σε σπίτι στο Κ. Διμηνιό του δήμου Σικυωνίων και αφαίρεσαν τραπεζικές κάρτες και χρυσαφικά αξίας 15.000 ευρώ!!!

Κινητοποιήθηκαν όμως άμεσα οι αστυνομικοί του ΑΤ Σικυωνίων και έπιασαν τους αθίγγανους στο Κιάτο με τα κλοπιμαία πάνω τους!

Στην έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς βγήκαν και άλλες κλοπές που είχαν κάνει τα ίδια άτομα σε άλλες περιοχές της Κορινθίας!

Πολύ γρήγορα τα αντανακλαστικά των αστυνομικών του ΑΤ Κιάτου σε αυτή την περίπτωση!

Σε ότι αφορά τους αθίγγανους γενικά, έχουν ρημάξει στις κλοπές όλη την Κορινθία! Αθίγγανοι από την Κορινθία συνεργάζονται με αθίγγανους από την Αθήνα και έτσι …κάνουν τις δουλειές!

Πολύ σπάνια συμβαίνει στην Κορινθία να συλληφθούν τόσο γρήγορα οι δράστες με κλοπιμαία τόσο μεγάλης αξίας πάνω τους, όπως συνέβη στην περίπτωση του Κ. Διμηνιού!

Δείτε τι κατασχέθηκε:

Σε αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρεται: “Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, επτά περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 33 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, την 19.7.2022 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, οι ανωτέρω εισήλθαν σε οικία γυναίκας και αφαίρεσαν τραπεζικές κάρτες και χρυσαφικά.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, οι ανωτέρω αστυνομικοί τους εντόπισαν, στο Κιάτο Κορινθίας, όπου και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα τους, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον διαρρηκτικά εργαλεία, -2- κινητά και το όχημα τους, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επίσης, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, μαζί με τον 23χρονο ημεδαπό, κατά το μήνα Ιούλιο του έτους 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά έξι κλοπές σε οικίες, όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα, καθώς και τέσσερις απόπειρες κλοπών σε οικίες.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -27.220- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων”