ΚΙΑΤΟ: Κατεδαφίζεται γέφυρα που κατασκευάστηκε το 2016 …για να κατασκευαστεί νέα γέφυρα! -Τα «σπασμένα» θα τα πληρώσουν οι δημότες!

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε ανακοίνωσή του:

«Οι Δημότες, ο  τόπο μας, και κυρίως οι κάτοικοι της «Μεσοποταμίας», λόγω κυρίως της ανυπαρξίας της Δημοτικής αρχής που δεν είχε λάβει κανένα μέτρο προστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πέρασε  τραγωδίες από τις καταστροφές σε όλα τα επίπεδα [Δρόμοι, γέφυρες, δίκτυα υδρευτικά-αρδευτικά, οικίες, αυτοκίνητα κ.λ.π.] που σημειώθηκαν στη περιοχή μας,  ένεκα των  έντονων βροχοπτώσεων, το 2013, το 2018 και το 2019. Τον Σεπτέμβριο του  2023 δεν πέρασε από την περιοχή  μας ο «elias» και ευτυχώς τη γλυτώσαμε.

Κυρίως όμως οι μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στη «Μεσοποταμία» εκεί δηλαδή που διέρχεται ο ποταμός Κύριλλος.

Ένεκα των καταστροφών  αυτών ο Δήμος μας χρηματοδοτήθηκε από το Κράτος με το ποσό των 3 εκ ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών που σημειώθηκαν στη περιοχή μας και μεταξύ των άλλων κατασκευάστηκε η γέφυρα στην περιοχή στην μεσαία οδό Δερβενακίων-Ι.Πολέμη παράλληλα της παραλιακής οδού.

Η παραλιακή γέφυρα του ποταμού Κυρίλλου, που σήμερα κατεδαφίζεται για να κατασκευαστεί νέα γέφυρα, κατασκευάστηκε το 2016 πριν από 8 περίπου χρόνια.

Είχα καταγγείλει τότε ότι η γέφυρα αυτή που κατασκευάσθηκε το 2016 στον παραλιακό δρόμο χωρίς τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, δεν ήταν άρτια από στατικής και τεχνικής πλευράς, δεν είχε γίνει οριοθέτηση του ποταμού και δεν προηγήθηκε υδραυλική μελέτη για να διαπιστωθεί αν θα αντέξει το υδραυλικό φορτίο με αποτέλεσμα στις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το 2018 και 2019 να «φρακάρει» από τα απορρίμματα κ.α. αντικείμενα, και τα όμβρια νερά να «περάσουν»    πάνω από αυτή, να καταστραφεί όλη η ευρύτερη περιοχή, να πληγούν κατοικίες και να κινδυνέψουν πολλοί συμπατριώτες μας.

Πέρασαν 8 περίπου χρόνια που κατασκευάστηκε η παραλιακή αυτή γέφυρα με κόστος 150.000 ευρώ περίπου για τους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων και σήμερα βρισκόμαστε στην κατασκευή  νέας  γέφυρας,η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το  [Π.Δ.Ε.] με το ποσό των 295.000 ευρώ.

Βέβαια  τα «σπασμένα» θα τα πληρώσουν όπως πάντα αυτοί που δεν φταίνε, οι Δημότες του Δήμου Σικυωνίων σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι μεγάλες ευθύνες όμως του επικεφαλής και συνολικά  των στελεχών  της Δημοτικής αρχής, δε θα περάσουν χωρίς συνέπειες».