ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤ/ΚΗΣΗ

ΚΙΑΤΟ: Ν. Ζαχαρόπουλος: “Να αναμένουμε τα αποτελέσματα του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» και να μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα»

ΚΙΑΤΟ: Ν. Ζαχαρόπουλος: “Να αναμένουμε τα αποτελέσματα του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» και να μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα»

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Ο αείμνηστος Υπουργός και Βουλευτής  Γιάννης Ποττάκης, όσον αφορά τις αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των άλλων έλεγε: «Όταν ο Καποδίστριας κατάργησε το παλιό σύστημα των Κοινοτήτων και εισήγαγε το καινούριο των Δήμων ο λαός πανηγύριζε. Αλλά και  όταν ο Βενιζέλος κατάργησε τον Καποδίστρια και εισήγαγε το νέο σύστημα, το δικό του, των Κοινοτήτων και πάλι ο λαός πανηγύριζε. Σημασία έχει, τι θα συμβεί στη πράξη»

Πακέτο 45 σημαντικών παρεμβάσεων με το Νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» κατατέθηκε στην ολομέλεια της  Βουλής προς ψήφιση την 13-7-2018, ανακοίνωσε ο Υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Στο νέο Νομοσχέδιο εισάγονται πολλές παρεμβάσεις και καινοτομίες για ψήφιση, που έχουν σχέση με την απλή αναλογική, το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, τη διάρκεια της θητείας των Δημοτικών αρχών που επανέρχεται στη 4ετία, τον αριθμό των υποψηφίων Δ.Σ. τους Προέδρους και τα Τ.Σ. των Κοινοτήτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων κ.λ.π.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. ο συνδικαλιστικός φορέας των αυτοδιοικητικών παραγόντων, αντιδρά στο νέο Νομοσχέδιο και μεταξύ των άλλων τονίζει:«Με την εφαρμογή του νέου Νομοσχεδίου υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης από την εφαρμογή της απλής αναλογικής», « οδηγεί τους Δήμους σε παράλυση», «παραβιάζει τις αρχές του Ευρωπαϊκού χάρτη της Τ.Α.»κ.λ.π.

Προς ενημέρωση, μέχρι σήμερα στις ετήσιες εκθέσεις τους οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, χαρακτηρίζουν «πρωταθλητές της διαφθοράς» και «βασίλεια της διαφθοράς» τους Δήμους της Χώρας.

Οι επικεφαλής της Κ.Ε.Δ.Ε. οι  λεγόμενοι βαρόνοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν αναφέρθηκαν σχεδόν καθόλου στις εκθέσεις των Επιθεωρητών  Δημόσιας Διοίκησης, στα προβλήματα και τα μειονεκτήματα των μέχρι σήμερα μεταρρυθμίσεων  και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, παρά μόνο να μην αλλάξει σχεδόν τίποτα στον χώρο της Τ.Α.

Οι πολίτες καταλαβαίνουν τους λόγους πουοι λεγόμενοι βαρόνοι δεν θέλουν να αλλάξει σχεδόν τίποτα στον χώρο της  Τοπικής Αυτοδιοίκησηςκαι δεν αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματαπου εκκρεμούν  γιατί, με τις παρεμβάσεις και τα λεγόμενά τους, αφήνουν να εννοηθεί ότι πρωτίστως  τους αφορούν τα τιμάρια και η νομή της εξουσίας, που δεν θέλουν να τη χάσουν.

Δικαιολογημένα οι πολίτες είναι καχύποπτοι από τις αντιδράσεις τους και δε τους πείθουν με τα επιχειρήματά τους.

Προσωπικά, διερμηνεύοντας  τις επιθυμίες και τα συναισθήματα των πολιτών στις προτάσεις του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, θα έπρεπε να υπήρχε διάταξη που να καθόριζε ως ανώτερο χρόνο παραμονής των Δημοτικών αρχών  στην εξουσία τις δυο  τετραετίες.

Μόνο έτσι θα άλλαζαν όλα προς το καλύτερο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν είναι επάγγελμα αλλά προσφορά στους Δημότες και τους πολίτες.

Επειδή όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Υπουργός και Βουλευτής συμπατριώτης μας Γιάννης Ποττάκης, καλό και φρόνιμο είναι να αναμένουμε όλοι την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του νέου Νομοσχεδίου, του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» και να μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα».

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤ/ΚΗΣΗ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤ/ΚΗΣΗ

top-5-image

Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΡ 5 της εβδομάδας!

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
Κόρκα Αθηνά

ΒΕΛΟ- ΒΟΧΑ: Η πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Κορινθία Α. Κόρκα…κάνει πίσω στην απόφαση που πήρε για το δήμο;

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Ημερίδα για την σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Ειδικό εργαστήρι παρασκευής φυτικών σαπουνιών…

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019

ΚΙΑΤΟ: …Ακούστηκε και αυτό! -Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Α. Αλεξανδρής;

korinthiannewsΦεβρουαρίου 14, 2019

ΦΕΝΕΟΣ: “Έπεσε και η κεντρική γέφυρα -…Ήταν από την καλή συντήρηση”

korinthiannewsΦεβρουαρίου 14, 2019