ΚΙΑΤΟ: Ο αριστούχος μαθητής που ξεχώρισε -Οι βαθμοί που συγκέντρωσε…

«Ο Γιώργος Χριστοδούλου αποτελεί μια από τις ξεχωριστές περιπτώσεις αριστούχων των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο απόφοιτος του 1ου Λυκείου Κιάτου δεν ήταν απλά ένας από αυτούς που αρίστευσαν, αφού η δική του επιτυχία ήταν διπλή.

Εδωσε εξετάσεις σε δύο επιστημονικά πεδία, τόσο στο 2ο όσο και στο 3ο και η βαθμολογία που συγκέντρωσε και στα δύο ξεπερνά τις 19.500 μονάδες! Για να τα καταφέρει, έγραψε: Μαθηματικά 20, Χημεία 20, Φυσική 19,9, Βιολογία 19,9 και Νεοελληνική Γλώσσα 18. Ετσι, στο 2ο επιστημονικό πεδίο συγκέντρωσε 19.573 μονάδες και το 3ο πεδίο 19.547 μονάδες.

«Η πρώτη μου επιλογή ήταν πάντα η Ιατρική, όμως τα Μαθηματικά ήταν το πρώτο μάθημα που αγάπησα και από μικρός ασχολούμουν με το συγκεκριμένο μάθημα. Η μητέρα μου είναι μαθηματικός», είπε ο Γιώργος Χριστοδούλου στο ΑΠΕ, για την απόφασή του να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις σε δύο επιστημονικά πεδία.

«Είχα «βγάλει» νωρίτερα όλη την ύλη των Μαθηματικών, οπότε δεν είχα το επιπλέον βάρος στην προετοιμασία για τις εξετάσεις», συμπλήρωσε ενώ πρόσθεσε ότι στα περισσότερα βασικά μαθήματα «είχα «βγάλει» την ύλη ήδη μία φορά, δηλαδή πριν ξεκινήσει η περσινή σχολική χρονιά, γεγονός που με βοήθησε στην οργάνωση του χρόνου, αλλά και στη σωστή επανάληψη». Παράλληλα, τόνισε ότι το «μυστικό» του στις Πανελλήνιες ήταν η ισορροπία ανάμεσα στο ποιοτικό και ποσοτικό διάβασμα, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία του ελεύθερου χρόνου.

Η συμβουλή του για τις Πανελλήνιες
Σημαντική ήταν όμως και η βοήθεια που του προσέφεραν οι γονείς του- εκπαιδευτικοί και οι δύο- αλλά και οι καθηγητές του σχολείου του, τόνισε ο Γιώργος Χριστοδούλου, που πλέον έχει στόχο να τελειώσει τις σπουδές του στην Ιατρική.

Οσο για τους μαθητές που θα δώσουν του χρόνου Πανελλήνιες, είπε: «Δεν πρέπει να τους κυριεύει το άγχος, ενώ παράλληλα με την σχολική προετοιμασία να φροντίσουν να έχουν πολύ καλή ψυχολογική προετοιμασία και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν, για παράδειγμα, στην σωστή διαχείριση του χρόνου», αναφέρεται στο tanea.gr.