ΚΙΑΤΟ: Ο δήμαρχος παρέλαβε τα δύο βραβεία…

Από τη “Συμμαχία Νέων Σικυωνίων” αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Δύο βραβεία απέσπασε ο Δήμος Σικυωνίων στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Τα βραβεία του αφορούσαν στην Κοινωνική Πολιτική που ασκεί μέσω της δέσμευσή του στην Προαγωγή της Υγείας και την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Ευρώπης).

Το Δίκτυο Υγιών Πόλεων ιδρύθηκε το 2007 και αποτελείται σήμερα από 228 Δήμους. Ο δήμος Σικυωνίων ήταν από τους πρώτους δήμους που εντάχθηκαν στο δίκτυο και τα 10 τελευταία χρόνια που είναι μέλος, έχει πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί, πολλές δράσεις που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και δράσεις προληπτικής ιατρικής.

Έτσι κατά διαστήματα υλοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ καρδιαγγειακοί έλεγχοι, έλεγχοι οστικής μάζας, τεστ ΠΑΠ, μαστογραφίες, ουρολογικοί και πνευμονολογικοί έλεγχοι ενώ οργανώνονται και ημερίδες προληπτικής ιατρικής για την ενημέρωση των πολιτών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της υποστήριξης και της ενημέρωσης των δημοτών μας για την πρόληψη νοσημάτων και την προαγωγή της δημόσιας υγείας ιδρύθηκε ΚΕΠ Υγείας το οποίο παρέχει υπηρεσίες υγείας ανάλογα με τα προσωπικά προβλήματα υγείας που αναφέρονται, οργανώνει προγράμματα μαζικού ελέγχου υγειών πολιτών και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του μη οξέος μικρού κινδύνου, σε ώρες μη λειτουργίας των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών περίθαλψης.

Το φετινό Συνέδριο του Δικτύου, το οποίο πραγματοποιήθηκε 14 -16 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, είχε ως θέμα «Κανείς δε μένει πίσω» και στο πλαίσιο του αναπτύχθηκαν οι έξι πυλώνες της Πολιτικής των Υγιών Πόλεων που είναι: Άνθρωποι, Τόπος, Ευημερία, Ειρήνη, Συμμετοχή και Πλανήτης. Ο Δήμος Σικυωνίων εκπροσωπήθηκε από τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο, ο οποίος και παρέλαβε τα δύο βραβεία…”.