ΚΙΑΤΟ: Ο πρόεδρος του Μουλκίου μίλησε για το όραμα…

Από το δήμο Σικυωνίων μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου, το βράδυ στο Μούλκι η παρουσίαση της μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου του χωριού έως την Αγία Κυριακή. Στην εκδήλωση παρόντες ήταν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Κοτούλας, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος καθώς και πλήθος κόσμου.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Μουλκίου κ. Κοτούλας μίλησε για το όραμα και τον στόχο της δημιουργίας μιας κανονικής πλατείας και ανάπλασης του υφιστάμενου προαύλιου χώρου του κοινοτικού καταστήματος του χωριού, το οποίο βρίσκεται πλέον στο στάδιο της υλοποίησης χάρη στην αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο.

Σε ό,τι αφορά στη μελέτη, παρουσιάστηκε η πρόταση για την διαμόρφωση και δημιουργία πλατείας στο οικόπεδο που πρόσφατα αγοράστηκε, με την παράλληλη ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Κοινοτικού Καταστήματος Μουλκίου. Η μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σικυωνίων προβλέπει ακόμα τη μετατροπή κατά τμήμα δύο παρακείμενων οδών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με τη διάστρωσή τους με κυβόλιθους, τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, καθώς και τη βελτίωση πρόσβασης στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

Συνοπτικά το έργο της διαμόρφωσης πλατείας περιλαμβάνει την κατασκευή νέου δαπέδου στον προαύλιο χώρο του κοινοτικού καταστήματος και στο όμορο οικόπεδο, την δημιουργία εισόδων φιλικών προς τα ΑΜΕΑ με οδεύσεις τυφλών, ράμπες κ.λπ., την κατασκευή νέων καθιστικών πάγκων, την εγκατάσταση κρυφών φωτισμών και νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, τη δημιουργία χώρου πράσινου με την τοποθέτηση χλοοτάπητα και νέων φυτεύσεων.

Στις δύο παρακείμενες κοινοτικές οδούς, πρόκειται να διαμορφωθούν νέα πεζοδρόμια με γνώμονα την ασφαλή διέλευση των πεζών, τη διευκόλυνση των ΑΜΕΑ και την βελτίωση της γενικής αίσθησης του περιβάλλοντος. Από την άλλη οι οδοί που όπως είπαμε θα μετατραπούν σε ήπιας κυκλοφορίας, θα διαστρωθούν με κυβόλιθους και κατά μήκος τους θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας και χαμηλού ενεργειακού κόστους.

Οι οδοί πέραν της αισθητικής αναβάθμισής τους, θα βελτιώσουν την σύνδεση του Κοινοτικού Καταστήματος και της νέας πλατείας με τον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής, ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί και αυτή καθ’ εαυτή η προσβασιμότητα στον ναό με την κατασκευή νέας σκάλας και αντιολισθηρής ράμπας.

Το έργο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ θα υποβληθεί προς ένταξη στο Πράσινο Ταμείο και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος: «Το έργο θα αναβαθμίσει αισθητικά την Κοινότητα Μουλκίου και θα της αποδώσει την ιδιαίτερη ταυτότητά της…».