ΚΙΑΤΟ: “Ο Π. Φιακάς έπρεπε να παραιτηθεί χθες από πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ!” -…Πόσο καλά τα ζύγισε; -Αιχμές σε Σταματόπουλο και Σκαρμούτσο…

Από το συνδυασμό του Μ. Λέγγα στο δήμο Σικυωνίων ανακοινώνεται:

Να παραιτηθεί ο Παναγιώτης Φιακάς από πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ – Συνυπεύθυνοι Σταματόπουλος και Σκαρμούτσος

Μετά την τοποθέτηση του Δήμαρχου κ. Σπύρου Σταματόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο ερώτημα μου που αφορούσε την  αγωγή που άσκησε ο κ. Παναγιώτης Φιακάς χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., σε δώδεκα πολίτες στο Άνω Διμηνιό, ζητώντας να αποζημιώσουν τον ίδιο 2.400.000 ευρώ (200.000 ευρώ/έκαστος),  δηλώνουμε τα εξής:

Κάποια στιγμή οι νομικοί του Δήμου Σικυωνίων πρέπει να κατέβουν στους δρόμους και να συγκεντρωθούν στην καταπατημένη πλέον Πλατεία Ελευθερίας.  Να καλέσουν και την κοινωνία μαζί τους, αφού την ενημερώσουν ότι αυτή η Δημοτική Αρχή αγγίζει τα άκρα όρια του αυταρχισμού, ασκώντας αγωγές σε πολίτες που τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο και το ΚΕΡΔΙΣΑΝ: να έχουν καθαρό νερό το 2023 στο Άνω Διμηνιό διασφαλίζοντας την υγεία τους!

Ως Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης της Μείζονος Πλειοψηφίας, αναλαμβάνω την ευθύνη που μας αναλογεί για αυτό το ολίσθημα του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου  και την απαξίωσή του, που προκάλεσε ο εκτροχιασμός προς τον αυταρχισμό από τον κ. Φιακά με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Σκαρμούτσος δυστυχώς για τον ίδιο, ευθυγραμμίστηκε  με τον Αυταρχισμό. Δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Αντιπολίτευσης να τεθεί προς ψηφοφορία η αποπομπή από την θέση του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ. Φιακά, κάτι το οποίο θα ξαναφέρουμε και πάλι σε ψηφοφορία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φιακάς, ο οποίος ορθά διατυπώνει και στο δικόγραφο του ότι: “ΤΥΓΧΑΝΕΙ να είναι Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ”,  θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από την θέση του – ΧΘΕΣ!

Εάν ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Σπύρος Σταματόπουλος τον συμπεριλάβει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του, τότε η αγωγή δεν έχει ασκηθεί κατά των 12 πολιτών από τον κ. Φιακά αλλά από τον ίδιο τον κ. Σταματόπουλο.

Η αγωγή έχει κατατεθεί, ο κύβος ερρίφθη, το Κιάτο βουλιάζει και οι πολίτες θα αποφασίσουν! Αυταρχισμό και Παρακμή; Η Δημοκρατία και Ανάπτυξη για Όλους;

Επιτέλους, Τέλος!”

ΣΣ. Αυτή την ενέργειά του την “ζύγισε” καλά ο Π. Φιάκας …ή θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο; Ο Σταματόπουλος …τα βλέπει όλα καλά; Αυτά για σήμερα…

Κ.Ν