ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΚΙΑΤΟ: …Σιγή ιχθύος για τα οικονομικά από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Μυττά! –…Ερωτηματικά και για την γεώτρηση στα Μποζικά!

ΚΙΑΤΟ: …Σιγή ιχθύος για τα οικονομικά από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Μυττά! –…Ερωτηματικά και για την γεώτρηση στα Μποζικά!

Σε επιστολή του π. αντιδημάρχου Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλου αναφέρεται:

“1.Πολλές χιλιάδες και εκατομμύρια ευρώ ωφελήθηκαν  κάποιες εταιρείες που κατασκεύασαν τη Ν.Ε.Ο. [ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ] και κατέστρεψαν το περιβάλλον στον ΧΥΤΑ Κιάτου, ιδιοκτησίας του Δήμου Σικυωνίων, αντλώντας εκατομμύρια κυβικά αμμοχάλικο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας διαπίστωσαν τις παραβάσεις και υπέβαλαν μηνύσεις στους υπεύθυνους του Δήμου  Σικυωνίων και ανάλογα πρόστιμα.

Ο κ. Εισαγγελέας ενεργεί προανάκριση για τις παρανομίες αυτές.

-Ρωτάμε για πολλοστή φορά τον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, αν ο Δήμος Σικυωνίων ωφελήθηκε οικονομικά από τη λήψη των εκατομμυρίων κυβικών αδρανών υλικών από τον ΧΥΤΑ Κιάτου,  σε μια εποχή οικονομικής κρίσης που οι Δημότες πληρώνουν πολλά ανταποδοτικά κ.α. τέλη και φόρους στον Δήμο και πολλοί  συμπατριώτες στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα για να ζήσουν;

-Ρωτάμε τους αρμόδιους Αντιδημάρχους επί των οικονομικών, τον κ. Γιάννη Μυττά και όλους που είχαν αυτήν την αρμοδιότητα  τι έκαναν για να προστατέψουν τα συμφέροντα του Δήμου;

Να ενημερώσουν τους Δημότες μας, που τους πληρώνουν από το υστέρημά τους, αν ωφελήθηκε οικονομικά ο Δήμος από τις παράνομες ενέργειες των προαναφερομένων εταιρειών.

Δυστυχώς, μήνες και χρόνια πέρασαν και δε παίρνουμε καμία απάντηση.

Η σιωπή τους προς απάντησή μας,  λέει και ο λαός μας.                                                                                              

2.-Στην επιστολή που απέστειλα στον Δήμο Σικυωνίων την 21-11-2017, μεταξύ των άλλων ανάφερα τα εξής.

Από όλα τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει,  ότι η αρδευτική γεώτρηση στη θέση ΑΠΡΟΠΟΛΙΑ-1, στη Τοπική Κοινότητα Μποζικών Κορινθίας, είναι ιδιοκτησίας της Τοπικής Κοινότητας Μποζικών και κατ επέκταση του Δήμου Σικυωνίων.

Από κανένα στοιχείο δε προκύπτει ότι έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας στον Αρδευτικό Σύλλογο Μποζικών.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει  όμως το θέμα, διοικητικά και δικαστικά, δε πρέπει να ξεχνάμε ότι οι υπεύθυνοι του Αρδευτικού Συλλόγου Μποζικών, εισέπραξαν  και εισπράττουν χρηματικά ποσά από τους αγρότες της Κοινότητας Μποζικών, για το πότισμα των κτημάτων τους.

Από έγγραφα του Δήμου κ.α. στοιχεία, προκύπτει η είσπραξη  χρημάτων, από τους αγρότες της περιοχής που πότιζαν και ποτίζουν τα κτήματά τους, εκ μέρους του  Αρδευτικού Συλλόγου Μποζικών, τα οποία χρήματα κατέθεταν και καταθέτουν σε λογαριασμούς του Συλλόγου στη Τράπεζα Πειραιώς, όπως οι ίδιοι ομολογούν.

Τα στοιχεία αυτά τα γνώριζαν οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, αλλά δε προκύπτει καμία ενέργειά τους προκειμένου, αφενός να σταματήσει ο Αρδευτικός Σύλλογος Μποζικών να εισπράττει χρήματα από τους αγρότες της περιοχής και αφετέρου να φροντίσουν ώστε τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τον Αρδευτικό Σύλλογο να κατατεθούν στα ταμεία του Δήμου Σικυωνίων.

Σε σχετικά δημοσιεύματά μου, μεταξύ των άλλων, ζήτησα από τον αρδευτικό Σύλλογο να επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε από τους αγρότες-καλλιεργητές, καθόσον από όλα τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει ότι η εν λόγω αρδευτικά γεώτρηση είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Σικυωνίων.

-Κατόπιν των προαναφερθέντων, πέραν των άλλων, ζητάω να ενημερώσουν οι υπεύθυνοι  του Δήμου Σικυωνίων τους Δημότες, τι έκανε μέχρι σήμερα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια κ. Μυττάς, καθώς και κάθε αρμόδιος, προκειμένου τα χρήματα που εισέπραξε ή συνεχίζει να εισπράττει, ο Αρδευτικός Σύλλογος Μποζικών, από τους αγρότες της Τοπικής Κοινότητας Μποζικών, που πότιζαν και ποτίζουν τα κτήματά τους, να περιέλθουν στα ταμεία του Δήμου Σικυωνίων».

προβληματισμός

ΣΣ. …Στα χνάρια του δημάρχου Σταματόπουλου και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μυττάς; Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν απαντάει κανένας σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά του δήμου και την γεώτρηση των Μποζικών; Για την ώρα μένουμε στην παραπάνω επιστολή του π. αντιδημάρχου Ν. Ζαχαρόπουλου! Παρακολουθούμε το θέμα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε! Για την ώρα αφήνουμε τα σχόλια στους δημότες του δήμου Σικυωνίων…

Δειτε τα σχολια (2)

2 Comments

  1. B k

    Απριλίου 12, 2018 at 10:21 πμ

    Εσωτερικες υπόθεσης ΣΔΟΕ.δεν υπάρχουν? αστυνομικοί σε αρδευτικόυς συλλόγους μέλη?και να χουν δοσοληψίες κάτι βρομαι? Κάντε καταγγελίες….

  2. B k

    Απριλίου 13, 2018 at 3:37 μμ

    Moνο μέσ’ εισαγγελέα απαντούν.παλιο το κόλπο..

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

τοπ5

Το ΤΟΡ 5 της εβδομάδας

korinthiannewsΔεκεμβρίου 14, 2018
γέλια

Δημοσκοπήσεις …της πλάκας στο Κιάτο!

korinthiannewsΔεκεμβρίου 14, 2018
Παναγιώτης Νίκας

“Ξέχασε” να ανακοινώσει τους υποψήφιους από την Κορινθία ο Νίκας; -Γιατί αυτή η καθυστέρηση;

korinthiannewsΔεκεμβρίου 14, 2018

Το λιμάνι του Κιάτου έχει αφεθεί στην τύχη του, αλλά ο δήμαρχος δηλώνει ικανοποιημένος επειδή…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 14, 2018
ΕΛΓΑ αποζημειώσεις

Πόσα χρήματα από τον ΕΛΓΑ θα μοιραστούν σήμερα στους Κορίνθιους αγρότες…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 14, 2018
ρυθμική γυμναστική

ΔΕΡΒΕΝΙ: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ρυθμικής γυμναστικής…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 14, 2018