ΚΙΑΤΟ: …Τα έβαλε με τους κατοίκους στο Διμηνιό!!! -Τα “ζύγισε” καλά …ή θα τρέχει τελικά ο ίδιος;

Παρακάτω θα διαβάσετε για την αγωγή που άσκησε ο κ. Παναγιώτης Φιακάς χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σικυωνίων, σε δώδεκα πολίτες στο Άνω Διμηνιό, ζητώντας να τον αποζημιώσουν με ένα ποσό που ο ίδιος θέλει (γενικά ο καθένας βάζει ότι ποσό θέλει σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν σημαίνει ότι θα αποζημιωθεί κιόλας)

Εμείς όμως με τη σειρά μας οφείλουμε να σημειώσουμε:

α. Ο καθένας μπορεί να κάνει μήνυση και αγωγή σε όποιον θέλει βάζοντας και όποιον δικηγόρο θέλει. Αυτό όμως δεν λέει απολύτως τίποτα! Αυτό είναι το πολύ εύκολο σε ένα πολιτικό πρόσωπο που ίσως έτσι νομίζει ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τα περίεργα όμως έρχονται από τη στιγμή που η υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο γιατί από εκεί συνήθως …αρχίζουν τα όργανα σε όσους βιάζονται να κάνουν μηνύσεις. Γιατί πολλές φορές έχουμε δει πολιτικά πρόσωπα να χάνουν τις δίκες και μετά …να τρέχουν και να μην φτάνουν όταν αρχίζουν οι μηνύσεις- αγωγές σε βάρος τους από αυτούς που για κάποιο λόγο θέλησαν …να κυνηγήσουν! Το τι θα γίνει με την περίπτωση του Π. Φιακά θα το δούμε στην πορεία …αν ζύγισε καλά τα πράγματα …ή στο τέλος θα τρέχει ο ίδιος!

Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Φιακάς έχει στραφεί εναντίον δημοτών στο δήμο Σικυωνίων που κερδίζουν, σε πρώτη φάση, στα δικαστήρια το ένα ασφαλιστικό μέτρο μετά το άλλο για το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ στις βρύσες τους και ακόμα εκκρεμούν σοβαρά αδικήματα σε βάρος της ΔΕΥΑΣ αλλά και του δημάρχου Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλου ως πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΣ! Αυτά γενικά ως μία μικρή υπενθύμιση (μην αναφέρουμε επίσης ότι είχε βουίξει και το πανελλήνιο για το θέμα αυτό)

β. Πολιτικά με τον τρόπο που κινείται ο Φιακάς, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί χθες, όπως πολύ σωστά υποστηρίζει και η αντιπολίτευση στο δήμο Σικυωνίων και θα διαβάσετε στην παρακάτω ανακοίνωση! Εκλογές έρχονται και τέτοιες τακτικές από πολιτικά πρόσωπα συνήθως …οδηγούν σε βράχο σε όσους θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι. …Θα δείξει τι θα γίνει και με την περίπτωση του Π. Φιακά!

Από το συνδυασμό του Μ. Λέγγα στο δήμο Σικυωνίων ανακοινώνεται:

Να παραιτηθεί ο Παναγιώτης Φιακάς από πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ – Συνυπεύθυνοι Σταματόπουλος και Σκαρμούτσος

Μετά την τοποθέτηση του Δήμαρχου κ. Σπύρου Σταματόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο ερώτημα μου που αφορούσε την  αγωγή που άσκησε ο κ. Παναγιώτης Φιακάς χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., σε δώδεκα πολίτες στο Άνω Διμηνιό, ζητώντας να αποζημιώσουν τον ίδιο 2.400.000 ευρώ (200.000 ευρώ/έκαστος),  δηλώνουμε τα εξής:

Κάποια στιγμή οι νομικοί του Δήμου Σικυωνίων πρέπει να κατέβουν στους δρόμους και να συγκεντρωθούν στην καταπατημένη πλέον Πλατεία Ελευθερίας.  Να καλέσουν και την κοινωνία μαζί τους, αφού την ενημερώσουν ότι αυτή η Δημοτική Αρχή αγγίζει τα άκρα όρια του αυταρχισμού, ασκώντας αγωγές σε πολίτες που τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο και το ΚΕΡΔΙΣΑΝ: να έχουν καθαρό νερό το 2023 στο Άνω Διμηνιό διασφαλίζοντας την υγεία τους!

Ως Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης της Μείζονος Πλειοψηφίας, αναλαμβάνω την ευθύνη που μας αναλογεί για αυτό το ολίσθημα του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου  και την απαξίωσή του, που προκάλεσε ο εκτροχιασμός προς τον αυταρχισμό από τον κ. Φιακά με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Σκαρμούτσος δυστυχώς για τον ίδιο, ευθυγραμμίστηκε  με τον Αυταρχισμό. Δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Αντιπολίτευσης να τεθεί προς ψηφοφορία η αποπομπή από την θέση του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ. Φιακά, κάτι το οποίο θα ξαναφέρουμε και πάλι σε ψηφοφορία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φιακάς, ο οποίος ορθά διατυπώνει και στο δικόγραφο του ότι: “ΤΥΓΧΑΝΕΙ να είναι Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ”,  θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από την θέση του – ΧΘΕΣ!

Εάν ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Σπύρος Σταματόπουλος τον συμπεριλάβει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του, τότε η αγωγή δεν έχει ασκηθεί κατά των 12 πολιτών από τον κ. Φιακά αλλά από τον ίδιο τον κ. Σταματόπουλο.

Η αγωγή έχει κατατεθεί, ο κύβος ερρίφθη, το Κιάτο βουλιάζει και οι πολίτες θα αποφασίσουν! Αυταρχισμό και Παρακμή; Η Δημοκρατία και Ανάπτυξη για Όλους;

Επιτέλους, Τέλος!”

Κ.Ν