ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΚΙΑΤΟ: Τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης του δρόμου οδήγησαν στην εκτροπή του λεωφορείου…

ΚΙΑΤΟ: Τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης του δρόμου οδήγησαν στην εκτροπή του λεωφορείου…

Ένα σοβαρό θέμα που συζητιέται στο δήμο Σικυωνίων είναι η συντήρηση και επισκευή του επαρχιακού δρόμου ΧΟΥΝΙ-ΚΛΗΜΕΝΤΙ-ΚΑΙΣΑΡΙ-ΒΕΛΙΝΑ.

Ενώ υπήρχε απόφαση της Περιφέρειας  Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας,  για έγκριση του ποσού των 500.000 ευρώ, για συντήρηση και επισκευή του επαρχιακού δρόμου, πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια και δεν έγινε τίποτα, όπως αναφέρει και ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλος

Τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης του δρόμου οδήγησαν και στην εκτροπή του λεωφορείου…

Ν. Ζαχαρόπουλος: “Τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης του δρόμου οδήγησαν στην εκτροπή του λεωφορείου…”

Από τον υποψήφιο δήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Τον Μάρτιο του 2017 με μεγάλη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Περιφέρειας  Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας,  για έγκριση του ποσού των 500.000 ευρώ, για συντήρηση και επισκευή του επαρχιακού δρόμου ΧΟΥΝΙ-ΚΛΗΜΕΝΤΙ-ΚΑΙΣΑΡΙ-ΒΕΛΙΝΑ.

Με τη πολύ σωστή  αυτή απόφαση,  θα ικανοποιείτο  ένα πολύ μεγάλο αίτημα των Προέδρων και των Τοπικών Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων Κλημεντίου, Καισαρίου και Βελίνας  και φυσικά των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Μάλιστα εγώ προσωπικά και  οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Κλημεντίου, Καισαρίου και Βελίνας, ευχαριστήσαμε δημόσια το Περιφερειακό Συμβούλιο,τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους,για την συντήρηση και επισκευή του δρόμου.

Περιττό να υπογραμμίσω εδώ το θέμα της πλήρης εγκατάλειψης σε όλα τα επίπεδα,  από τη Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων, όλων των Τοπικών Κοινοτήτων  και της μεγάλης απαξίωσης  των Προέδρων και των Τοπικών Συμβουλίων.

Παρότι πέρασαν περίπου  δύο χρόνια, καμία ενέργεια δεν έγινε για την συντήρηση και επισκευή του προαναφερόμενου επαρχιακού δρόμου, με αποτέλεσμα, από το μεγάλο μέγεθος της καταστροφής του οδοστρώματος,  να δημιουργούνται πολύ σοβαρά προβλήματα στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των επιβαινόντων οδηγών και επιβατών.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα  της εγκατάλειψης του προαναφερόμενου επαρχιακού δρόμου τα ζήσαμε τις πρωινές ώρες της  29-1-2019, όταν Λεωφορείο του ΚΤΕΛ με 30  περίπου επιβάτες, μεταξύ των οποίων και μαθητές, λόγω του παγετού και  της  κακής συντήρησης του δρόμου,εξετράπη της οδού, χωρίς  ευτυχώς να προκύψουν τραυματισμοί επιβατών.

Τα ζητήματα της επισκευής και συντήρησης όλων των δρόμων-επαρχιακών, δημοτικών και αγροτικών- είναι πολύ σοβαρά και ανάλογα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τον Δήμο Σικυωνίων και την Περιφέρεια.

-Στην προκειμένη περίπτωση οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και τα Τ.Σ.  περιμένουν, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση,  την άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας  Κορινθίας,  για τη διάθεση του ποσού των 500.000 ευρώ, όπως είχε προγραμματισθεί.

Υ.Γ. φωτογραφικό υλικό από την κατάσταση της επαρχιακής οδού και την εκτροπή του λεωφορείου του ΚΤΕΛ».

ΣΣ. Μπορεί να πει και ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης τι έγινε με τον προαναφερόμενο επαρχιακό δρόμο; Υποσχέθηκαν κάτι που δεν υλοποίησαν;

Κ.Ν

Δειτε τα σχολια (1)

1 Comment

  1. Παναγιωτης

    Φεβρουαρίου 7, 2019 at 4:47 μμ

    Να έρθεται να δείτε την Αρχαία Φενεο τότε θα καταλαβεται τη είναι Δρόμος….

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

top-5-image

Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΡ 5 της εβδομάδας!

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
γέλια

Το ΚΟΥΙΖ της ημέρας: …Τον φτύνουν και νομίζει ότι ψιχαλίζει-Νοημοσύνη …στα πατώματα! – …Διασκεδάζει τους Κορίνθιους!

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
Πιτσάκης Π.3

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Π. Πιτσάκη …είδατε 35.000 άτομα!- …Πόσα εισιτήρια κόπηκαν; -…Που κατατέθηκαν τα χρήματα; -…Πόσα χρήματα δόθηκαν!

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
Κόρκα Αθηνά

ΒΕΛΟ- ΒΟΧΑ: Η πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Κορινθία Α. Κόρκα…κάνει πίσω στην απόφαση που πήρε για το δήμο;

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκδήλωση με θέμα: “Πλάτωνος, βίος και έργα”

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
Χελμός

Ο ορειβατικός σύλλογος Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση στο όρος Χελμό…

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019