ΚΙΑΤΟ: Το νερό στο Διμηνιό έστειλε δύο μικρά παιδιά στο νοσοκομείο! -Ποια συμπτώματα παρουσίασαν -Παρέμβαση εισαγγελέα…

Το νερό στο τοπικό διαμέρισμα Α. Διμηνιού στο δήμο Σικυωνίων είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ με επίσημο έγγραφο αλλά μέχρι και σήμερα δεν βγαίνει κανείς από το δήμο ή τη ΔΕΥΑΣ να βγάλει μία ανακοίνωση, όπως οφείλουν άλλωστε!

Δείτε το έγγραφο στις 10 Δεκεμβρίου 2020:

Πληροφορούμαστε τελευταία ότι δύο μικρά παιδιά οικογενειών στο Διμηνιό νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Το θέμα είναι γνωστό και σε δημοτικούς συμβούλους του δήμου Σικυωνίων, οι οποίοι έψαξαν περισσότερο το θέμα

Για παράδειγμα σε επιστολή του δημοτικού συμβούλου Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Κάτοικοι της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας, με την από 10-11-2020 αναφορά-αίτησή  τους, προς την Διεύθυνση Υγείας και Μέριμνας Π.Ε. Κορινθίας, Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, κατήγγειλαν τα σοβαρά προβλήματα με την ποιότητα του πόσιμου νερού και ζήτησαν την ενέργεια δειγματοληψιών προς διαπίστωση αν το  νερό που καταναλώνουν είναι για ανθρώπινη χρήση και κατάλληλο  για πόση.

Η αρμόδια  Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και  υπάλληλοι της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στις 23-11-2010 και 4-12-2020 από σημεία του δικτύου ύδρευση της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας.

Από τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το νερό  είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΙΝΗ ΧΡΗΣΗ από μικροβιολογικής αλλά και από χημικής απόψεως, λόγω του μεγάλου μικροβιακού φορτίου σε ολικά ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ και του αυξημένου ποσοστού σε ΑΜΜΩΝΙΑ και ΝΙΡΤΩΔΗ .

-Η κατανάλωση του νερού αυτού, που είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, από τους κατοίκους της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας και ιδιαίτερα από παιδιά, δυστυχώς έφερε δυσάρεστα αποτελέσματα για την υγεία τους.

Συγκεκριμένα νοσηλεύτηκαν δύο παιδιά ηλικίας [3] και [6] ετών, κατοίκων οικογενειών Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας,  στο Νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ» με σοβαρές παθήσεις [Εμπύρετη γαστρεντερίτιδα από σαλμονέλα].

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κορίνθου, διέταξε προανάκριση, για την υπόθεση, προκειμένου να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων…».

ΣΣ. Δήμαρχε Σικυωνίων εσείς ακούσατε τίποτα …ή πάλι σφυρίζετε αδιάφορα;

-Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση με τίτλο: ΚΙΑΤΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ το νερό που φτάνει στις βρύσες των δημοτών! (δείτε το επίσημο έγγραφο)

Φ. Νικολακόπουλος