ΚΙΑΤΟ: …Όλα τα ίδια μένουν! –Οι υπενθυμίσεις του Ζαχαρόπουλου!

Σε ανακοίνωση από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται:

«Βρισκόμαστε ήδη  στην επόμενη ημέρα των εκλογών με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα να μας ακολουθούν, τα οποία δυστυχώς δεν επιλύθηκαν, παρά τα 14 χρόνια που είναι στη διοίκηση του Δήμου η σημερινή Δημοτική αρχή, η οποία για μια ακόμα φορά εξαπάτησε το εκλογικό σώμα, τους πολίτες, με ψεύτικες ανακοινώσεις και υποσχέσεις.

Και όπως έλεγε ο ΤΟΛΣΤΟΪ «Το λάθος δεν παύει να είναι λάθος, επειδή εγκρίνεται από την πλειοψηφία»

Τα 14 αυτά χρόνια, δυστυχώς για τον τόπο μας και τους πολίτες, ο ιστορικός Δήμος Σικυωνίων έφθασε σε κατάσταση πλήρης απαξίωσης και παρακμής σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η αξία των περιουσιών των πολιτών, να μη θέλει κανένας επενδυτής να επενδύσει στον τόπο μας,να τον εγκαταλείπουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις, ακόμα καιοι νέοι,τα παιδιά μας,που δεν έχουν πλέον καμία τύχη στον τόπο τους.

Ένα μίγμα ανυπαρξίας υποδομών και δράσεων, που θα έδιναν ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των παραγωγικών δυνάμεων και την αύξηση της εγκληματικότητας, φέρνουνπλέον τον Δήμο μας σε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης.

Είναι αδιανόητο, κατά τη γνώμη μου, ο Δήμος Σικυωνίων με τα τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα να βρίσκεται σήμερα σ’ αυτή την τραγική κατάσταση.

1.ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση και μάλιστα στα κεντρικά σημεία της πόλης.  Οι αρμόδιες υπηρεσίες  της περιοχής είναι «ωσεί παρούσες» στα σοβαρά αυτά ζητήματα και οφείλουν άμεσα να δώσουν το «παρών» σε  όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς τους.

2.-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ . Δεν άλλαξε τίποτα. Συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση.

3.-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ  Χειρότερα δεν γίνεται.

4.-ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ  Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στους πολίτες και ιδιαίτερα στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, ακόμα  και από στελέχη της Δημοτικής αρχής που τους χρησιμοποιούν με τα οχήματά τους.

5.-ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ. Σοβαρά προβλήματα με την παραβατικότητα στην περιοχή.

6.-ΑΔΕΣΠΟΤΑ . Μεγάλο πρόβλημα που δε βρίσκει τη λύση του. Δεκάδες, για να μη πω εκατοντάδες συμπατριώτες  μας έχουν υποστεί τραυματισμούς από αδέσποτα ζώα.

7.-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ. Σε πλήρη εγκατάλειψη σε όλα τα επίπεδα. Οι παράλληλοι δρόμοι όταν βραδιάζει είναι στο σκοτάδι.

8.-ΧΥΤΑ. Τα «στραγγίδια» των απορριμμάτων, καταλήγουν μέσα από τον ποταμό Ελισσώνα, στη θάλασσα στο κέντρο της πόλης του Κιάτου.

9.-ΠΑΡΑΛΙΑ  Για πολλά χρόνια συνεχίζει να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ακόμα και  με  μικρές βροχοπτώσεις πλημμυρίζει και γίνεται απροσπέλαστη.

Είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι πέρα από την ανυπαρξία της   Δημοτικής αρχής, οι Δημοτικές Παρατάξεις, αλλά και όλοι μας, είτε ως εκπρόσωποι των πολιτών, είτε ως ενεργοί πολίτες,  θα κριθούμε, όχι για τις προσωπικές μας απόψεις και επιθυμίες, αλλά για την προσφορά μας στους πολίτες, στον  Δήμο και  τον τόπο μας».

ΣΣ. …Όλα τα ίδια μένουν! Καλά τα υπενθυμίζει ο Ζαχαρόπουλος αλλά…

Κ.Ν