ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Έπιασαν τους νεαρούς αδίστακτους ΑΘΙΓΓΑΝΟΥΣ ΙΕΡΟΣΥΛΟΥΣ που έκλεβαν τα παγκάρια και τα χρυσαφικά-τάματα από τις εκκλησίες! (φωτο)

-Μεγάλη επιτυχία της ασφάλειας Κορίνθου…

Σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr μετά από έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας Κορίνθου συνελήφθησαν οι νεαροί ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ που έμπαιναν μέσα στις εκκλησίες της Κορινθίας και τις έκλεβαν!

Αυτοί οι αδίστακτοι νεαροί είχαν ρημάξει στις κλοπές τις εκκλησίες… παίρνοντας χρήματα από το παγκάρι αλλά και τα χρυσαφικά -τάματα!!!

Το θράσος τους είχε ξεπεράσει κάθε όριο προκαλώντας την κοινή γνώμη!

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου, και αυτό πρέπει να τονιστεί, προχώρησαν σε μία μεγάλη επιτυχία.

Αναμένουμε τώρα την παραδειγματική τιμωρία των νεαρών αθίγγανων ιερόσυλων οι οποίοι έμεναν στην Αθήνα. Έρχονταν δηλαδή στην Κορινθία, έκλεβαν τις εκκλησίες και έφευγαν ξανά…

Τι αναφέρει η αστυνομία

Σε αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρεται:

“Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών σε Ιερούς Ναούς, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην Αττική, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, ηλικίας 25 και 26 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία,διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη έναν 19χρονο ημεδαπό καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.3.2023 έως και την 1.3.2024, οι ανωτέρω συμμετείχαν σε συμμορία με σκοπό την τέλεση κλοπών σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά -7- περιπτώσεις αποπειρών κλοπής και -6- περιπτώσεις κλοπών, όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, τάματα και εικόνες, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -12.000- ευρώ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -400- ευρώ, -1- κινητό τηλέφωνο και -1- όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους”.

Κ.Ν