«Έφυγε» ο εφημέριος του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Την 13η Σεπτεμβρίου 2019 άφησε τον παρόντα κόσμο ο Ιερεύς κυρός Γρηγόριος Μεντζελόπουλος, Εφημέριος του Ι. Ναού Κοιμήσεως  Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου μετά από σύντομη δοκιμασία.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το έτος 1937 και χειροτονήθηκε Διάκονος την 12ην-6-1966 στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχαίας Κορίνθου και Πρεσβύτερος την 18ην-6-1966 στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος του Καρανικόλα, του οποίου υπήρξε η πρώτη του Χειροτονία στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Ήταν πατέρας τριών τέκνων. Υπηρέτησε σε διάφορες Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου επιδεικνύων συμπεριφορά σεμνού και ταπεινού Κληρικού, αόκνου εργάτου του αμπελώνος του Κυρίου.   

Η εξόδιος Ακολουθία εψάλη το απόγευμα της 14ης Σεπτεμβρίου 2019 στον Ι. Ναό που υπηρετούσε με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, πλέον των είκοσι Ιερέων και πλήθους κόσμου, που τον προέπεμψαν έως την τελευταία του κατοικία.

Επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο άγιος Κεγχρεών, ο οποίος και μετέφερε συλλυπητηρίους ευχάς στην Πρεσβυτέρα, τα τέκνα του και λοιπούς συγγενείς εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος για υπηρεσιακούς λόγους ευρίσκετο στην Κύπρο.

Η ταφή του εγένετο στο Κοιμητήριο του Αγίου Σπυρίδωνος Κορίνθου, όπου και ο οικογενειακός τους τάφος αλλά και ο τάφος του εξαδέλφου του κυρού Χρυσοστόμου Ρουμελιώτη, χρηματίσαντος Ηγουμένου της Ι. Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία».