ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Αθίγγανοι «πιάστηκαν» επ’ αυτοφώρω -Οι κλοπές και οι περιοχές που “χτύπησαν”

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δεκαοκτώ περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, καθώς και σε περιοχή της Αττικής.

Για τις υποθέσεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr, συνελήφθησαν την Κυριακή το απόγευμα, δύο Ρομά, ηλικίας 25 και 28 ετών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντόπισαν τον 25χρονο και τον 28χρονο, την Κυριακή το απόγευμα, στην Αλμυρή, ενώ επιχειρούσαν να διαρρήξουν όχημα και τους συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 22.06.2019 έως και την 7.7.2019, διέπραξαν ακόμη δέκα έξι περιπτώσεις κλοπών από οχήματα, πέντε στα Ίσθμια, μία στις Κεχρεές, μία στην Αλμυρή και η απόπειρα που συνελήφθησαν, εννιά στους Αγίους Θεοδώρους και μία απόπειρα και μία στα Μέγαρα Αττικής.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κάρτες τραπεζών, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, μέρος των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των άγνωστων δραστών.