ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ακόμα και ο πρωθυπουργός …άλλα έλεγε στους αγρότες! – “Είπαν ψέματα ή…”

…Άλλα δηλώνει η κυβέρνηση για τους αγρότες και …άλλα τελικά κάνει! Οι Κορίνθιοι αγρότες είναι στα όριά τους και η κυβέρνηση φαίνεται να …σφυρίζει αδιάφορα!

Ακόμα και ο πρωθυπουργός άλλα έλεγε και άλλα τελικά γίνονται με τους αγρότες να παρακολουθούν τις εξελίξεις μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο!

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡIΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιού αναφέρεται: «Στις απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων στην Ερώτηση που καταθέσαμε στις 25/09/2020 για την αντιμετώπιση των ζημιών από τον ΙΑΝΟ το Σεπτέμβριο του 2020 και από την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2020, βρεθήκαμε για μια ακόμα φορά αντιμέτωποι με κυρίαρχη λογική αντιμετώπισης των προβλημάτων που πολύ ¨επιτυχημένα¨ εφαρμόζει η κυβέρνηση: την επικοινωνία και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας για να καλυφθεί η αδιαφορία και το ψέμα.

Από την παράθεση ποσών και έργων του Υπουργείου Εσωτερικών, εύκολα ανακαλύπτει κανείς ότι για τις επιπτώσεις του ΙΑΝΟΥ εκταμιεύτηκαν 150.000 ευρώ ΜΟΝΟ για τον Δήμο Κορινθίων, ενώ τα υπόλοιπα είναι έργα από άλλες εντάξεις. Τη στιγμή που το 2018 για τις επιπτώσεις από το «ΖΟΡΜΠΑ» οι Δήμοι του Νομού επιχορηγήθηκαν με πάνω από 18.000.000 ευρώ, με τα οποία ακόμα και σήμερα υλοποιούν κρίσιμα έργα για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Στην ίδια γραμμή, βρίσκεται  και το Υπουργείο Υποδομών. Από αυτό δεν εκταμιεύθηκε ούτε ένα ευρώ για τον ΙΑΝΟ και την μεγάλη φωτιά που προηγήθηκε.

Αφήσαμε τελευταίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γιατί εκεί αναφέρονται στην τροπολογία που ψήφισαν για αντιμετώπιση των συνεπειών του ΙΑΝΟΥ. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν.

Δυστυχώς για αυτούς, το κατάλαβε ο αγροτικός κόσμος.  Πολλοί αγρότες πλήρωσαν τέλος εκτίμησης ενώ δεν υποχρεούνταν σύμφωνα με την τροπολογία. Θα επιστραφούν τα χρήματα αυτά και πότε;

Ενώ μέχρι και ο Πρωθυπουργός δήλωνε ότι θα αποζημιωθεί το 100% της ζημιάς, τελικά ίσχυσε ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και υπολογίστηκε η απαλλαγή. Είπαν ψέματα ή απλά δεν ήξεραν τι νομοθετούσαν;

Οι ζημιές πριν τον ΙΑΝΟ, πότε θα πληρωθούν; Αυτοί είναι αγρότες β’ κατηγορίας;

Για την πυρκαγιά στα Αθίκια και τις γύρω περιοχές, γιατί δεν επισπεύδουν τις διαδικασίες των αποζημιώσεων χρησιμοποιώντας και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; 

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι κυβερνώντες, με πρώτο και καλύτερο τον Κ. Μητσοτάκη, απέδειξαν ότι αντιμετωπίζουν τα πράγματα ΜΟΝΟ επικοινωνιακά.

Καμιά ουσία, καμιά μέριμνα για την περιοχή και τους πολίτες της. Τη στιγμή μάλιστα που ο Νομός έχει δύο Υπουργούς στην κυβέρνηση και την τελευταία περίοδο και κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, οι παραγωγοί και τα νοικοκυριά αφήνονται εν μέσω πανδημίας, χωρίς στήριξη μπροστά σε μεγάλες φυσικές καταστροφές,όπως ο ΙΑΝΟΣ».