ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Αναφορά στον βίο του Άγιου Παντελεήμονος και στην ανιδιοτελή προσφορά της ιατρικής τέχνης…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, παραμονή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στο Ι. Ησυχαστήριο Αγίου Παντελεήμονος Γελινιατίκων.

Την διακονία του λόγου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ανέθεσε, όλως τιμητικώς, στον ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη,ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Άγιου Παντελεήμονος και στην ανιδιοτελή προσφορά της ιατρικής τέχνης στους πάσχοντες αδελφούς του.

Ο κ. Καθηγητής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι, όλοι οι Πιστοί οφείλουν να δίδουν πίσω στους συνανθρώπους τους,όσα ο Θεός τους προσφέρει απλόχερα ως δωρεές Του! Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Καθηγητή για την ομιλία του και απηύθηνε ευχές προς την Ι. Αδελφότητα και στους ευσεβείς προσκυνητές!

Την ίδια ημέρα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Αλαμάνο Κορινθίας. Στον λόγο του προς τους Πιστούς ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκεστον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος καλλιεργώντας με πάθος την εντολή της αγάπης, αύξησε το Θεόσταλτο χάρισμά της ιατρικής,που του δόθηκε, χαρίζοντας την ίαση για κάθε νόσο σώματος και ψυχής στους συνανθρώπους Του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην θαυμαστή αρμονία των γονέων του Αγίου Παντελεήμονος, παρά τις ισχυρές αντιθέσεις τους (ειδωλολάτρης πατέρας – Χριστιανή μητέρα), που αποτέλεσμα αυτής υπήρξε ο Άγιος Παντελεήμων.Ο Θεοφιλέστατος ολοκλήρωσε την ομιλία του προτρέπονταςτα σύγχρονα ζευγάρια να μην χωρίζουν με την πρώτη δυσκολία, αλλά με πίστη στον Χριστό και με ειλικρινή αγάπη να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο στο γάμο τους.  

Ο Πανοσ. Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος στα Μαύρα Λιθάρια.

Τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος στην Τραγάνα Κορινθίας…»