ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Από την επόμενη Κυριακή θα αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα στις ενορίες τους…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου λειτούργησε την Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς.

Στην ομιλία του προς την Ι. Αδελφότητα ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή επισημαίνοντας ότι ο Θεός μας προσφέρει απλόχερα την αγάπη Του και την σωτηρία μας, καθώς με την Χριστιανική βιωτή μπορούμε να ξεπεράσουμεκάθε δυσκολία και να αποκαταστήσουμε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται στη ζωή μας.

Η Χριστιανική διδασκαλία μας οδηγεί να ξεπερνάμε κάθε ανθρώπινη δυσκολία αλλά και οποιαδήποτε δικαιολογία πηγάζει εξ αυτής και να προσφέρουμε την αγάπη μας σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, το ίδιο απλόχερα όπως την δεχόμαστε από τον Δημιουργό μας.

Σ’ αυτό το σημείο τόνισε ότι το αίτιο, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος, είναι η αμαρτία και ακριβώς γι’ αυτό ο Κύριος, πριν θεραπεύσει τον παραλυτικό, πρώτα του συγχώρεσε τις αμαρτίες του.Οφείλουμε επομένως κι εμείς να προσερχόμαστε στον πνευματικό μας, να εξομολογούμαστε,να «καθαρίζουμε» την ψυχή μας, ώστε να αποτρέψουμε τον ψυχικό θάνατο, που επέρχεται από την απομάκρυνση του ανθρώπου από τον Θεό.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στην Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη και στην υπ’ αυτήν Ι. Αδελφότητα καλό υπόλοιπο Μ. Τεσσαρακοστής, ενώ στους δύο νέους Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεώς μας π. Παναγιώτη Δεδάκη και π. Ιωάννη Αθανασίου, που από την επόμενη Κυριακή θ’ αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα στις Ενορίες τους, ευχήθηκε υγεία και ο Όσιος Πατάπιος να είναι αρωγός και προστάτης στην Ιερατική τους πορεία!

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος λειτούργησε στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι όπου και ομίλησε επίκαιρα στους Πατέρες και Αδελφούς της Ι. Μονής…».