ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Αρχίζει η δίκη …του ψευτογιατρού!

Αρχίζει η δίκη του ψευτογιατρού από το Ξυλόκαστρο

“Αρχίζει η δίκη του ψευτογιατρού, ο οποίος κατηγορείται για 12 θανάτους καρκινοπαθών.

Ο ψευτογιατρός έπεισε τους ασθενείς να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τις δικές του ανορθόδοξες μεθόδους. Επίσης, κατηγορείται ότι εξαπάτησε ακόμα 14 καρκινοπαθείς, οι οποίοι στην αρχή τον εμπιστεύτηκαν, αλλά στην πορεία δεν τον άκουσαν.

Η δράση του 47χρονου αποκαλύφθηκε πέρυσι. Ο ίδιος εμφανιζόταν σαν ογκολόγος διεθνούς κύρους από την Ελβετία.

Μεταξύ των θυμάτων του ψευτογιατρού ήταν και δύο παιδιά, 14 και 16 ετών, τα οποία τελικά απεβίωσαν. Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, η οποία υιοθετήθηκε από το δικαστικό συμβούλιο που παρέπεμψε τον κατηγορούμενο σε δίκη, ο 47χρονος πρότεινε στους γονείς του 16χρονου «να διακόψουν για το ανήλικο τέκνο τους την ακολουθούμενη ως τότε θεραπεία και να ακολουθήσουν, ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε, αποτελούμενη από δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμά και μη, τα οποία παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες πρώτες ύλες, θεραπευτικά αποστάγματα, υγρά εμπεριέχοντα δραστικά συστατικά της κάνναβης και φαρμακευτικά βότανα».

Μαζί με τον ψευτογιατρό στο δικαστήριο παραπέμπονται 16 ακόμα άτομα, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα, ως συνεργοί.

Σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα που προηγήθηκε, ο πρώην υπουργός το 2018 μαζί με τον 47χρονο και άλλους τέσσερις ιατρούς μετείχε σε χειρουργείο σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής κλινικής των Αθηνών για την αποκατάσταση κινητικών προβλημάτων που παρουσίαζε ασθενής μετά από πτώση με αλεξίπτωτο. Την επέμβαση φέρεται να συντόνιζε ο ψευτογιατρός, ο οποίος, αν και δεν είχε καμία σχέση με την ιατρική, κατάφερε να πείσει τον τραυματία ότι είναι ιδιαίτερα διακεκριμένος ορθοπεδικός χειρουργός στην Γαλλία και στην Ελβετία.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο ασθενής έχει καταθέσει ότι πλήρωσε συνολικά 98.000 ευρώ, με τον ψευτογιατρό να του ζητεί ακόμα 15.000 ευρώ. Η υγεία του ασθενούς όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά όπως έχει καταθέσει η αναπηρία του έφτασε το 85%”, αναφέρθηκε στο vradini.gr.

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση:

Ο ψευτογιατρός, ο γιος του οικοδόμου από το Ξυλόκαστρο…