ΚΟΡΙΝΘΙΑ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τέλεσαν τον αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού…

Από τον θεολόγο Δ. Κατσούρα αναφέρθηκε σε ανάρτησή του (την Τετάρτη) στο facebook:

“Με ιδιαίτερη κατάνυξη και πνευματική χαρά πιστοί της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Ξυλοκέριζας Κορίνθου με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Βασίλειο Τσαρκατζόγλου ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τέλεσαν τον Αγιασμό των Υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα θαλάσσια ύδατα του αρχαίου λιμανιού των Κεγχρεών, τόπο που ευλόγησε με την παρουσία του ο Απόστολος Παύλος ιδρύοντας τοπική εκκλησία κατά την παραμονή του στην Κόρινθο.

Από αυτό το λιμάνι ταξίδευσε ο μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος για την Έφεσο της Μικράς Ασίας και σε αυτόν τον τόπο ζούσε η διακόνισσα Αγία Φοίβη, όπως αναφέρει ο ίδιος στην προς Ρωμαίους επιστολή του.Παρά το κρύο, δύο νέοι της Ενορίας, τηρώντας το σχετικό έθιμο, βούτηξαν στα νερά του Σαρωνικού και ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό, λαμβάνοντας την Χάρι και ευλογία Του. Ήδη ετοιμάστηκε σχετικό βίντεο με την ιστορική αυτή στιγμή για την Ενορία μας και ευρύτερα την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία. Θα μπορείτε (και αξίζει) να το δείτε στον δίαυλό μας “Διά Λόγου” στο YouTube (κανάλι Dimitrios Katsouras).

Στο τέλος της όλης κατανυκτικής τελετής, οι πιστοί έψαλαν συγκινημένοι, για την ευλογία να συμμετάσχουν σ’ αυτήν και μάλιστα σε έναν τέτοιο ιδιαίτερο για την τοπική αλλά και ολόκληρη την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία ιερό τόπο, το Απολυτίκιο προς τιμήν του ιδρυτού Της και πολιούχου μας Αγίου Αποστόλου Παύλου”