ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Γιόρτασαν τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου -Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Τρίτη της Διακαινησίμου, ως γνωστόν, εορτάζεται η εύρεση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου στην ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, στο Λουτράκι.

Εφέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η πανήγυρη εορτάστηκε λιτά με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον σεπτό Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και με την παρουσία μόνο της Ι. Αδελφότητος. 

Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ανέπεμψε ευχές υπέρ υγείας ενώπιον του Ι. Λειψάνου του Οσίου Πατρός Παταπίου και ομίλησε επίκαιρα στην Καθηγουμένη της Ι. Μονής Χρυσοβαλάντη Μοναχή και στην Ι. Αδελφότητα προτρέποντάς τες να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ υγείας του κόσμου.

Χθες, Πέμπτη της Διακαινησίμου, 23 Απριλίου 2020, που η Αγία μας Εκκλησία γιόρτασε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, τιμώντας την μνήμη Του, λειτούργησε, κεκλεισμένων των θυρών πάντοτε, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος…”.