ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Δοξολογία για την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με την δέουσα ιεροπρέπεια εορτάστηκαν κι εφέτος τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολή μας. Συγκεκριμένα, το εσπέρας της Τετάρτης, 20 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Κρηνών Κορινθίας.

Στον λόγο του αναφέρθηκε στα Εισόδια της Θεοτόκου, τονίζοντας ότι οφείλουμε να ζούμε και να ενεργούμε ως οι γονείς της Παναγίας μας, καθοδηγώντας και διδάσκοντας τα παιδιά μας στην ζωή και στην λατρεία της Εκκλησίας μας, διότι η χάρις του Θεού ηρεμεί, καθαρίζει τον νου τους και τους δίδει προοπτική και προορισμό στην ζωή τους.

Το ίδιο απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας, τέλεσε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Γαλατάκι Κορινθίας, όπου και ομίλησε αναφερθείς στην εκπλήρωση του «τάματος» του Ιερού ζεύγους Ιωακείμ και Άννης όχι ως «οικογενειακού γεγονότος» αλλ᾿ως «παγκοσμίου γεγονότος», αφού ολόκληρος η ανθρωπότης προσφέρει τον πιο εκλεκτό καρπό της, την Πανάχραντο Μαρία, για να διακονήσει το έργο της σωτηρίας του ανθρώπου.         

Την επομένη Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία. Στην συνέχεια, παρουσία των Στρατιωτικών και των Πολιτειακών Αρχών, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, με την συμμετοχή των Κληρικών της Πόλεως της Κορίνθου, τέλεσε Δοξολογία για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον Πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Νεμέα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία…».