ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Δ. Ραψωματιώτης: “Έδωσα την προεδρία στον Πιτσάκη, του τόνισα από την αρχή τα λάθη …αλλά δεν εισακούστηκα” -Τι θα κάνει στο εξής…

Με ειλικρίνεια ο Κορίνθιος επιχειρηματίας Δ. Ραψωματιώτης σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα πραγματικά γεγονότα σε ότι αφορά την θέση του από την αρχή έως τώρα στο επιμελητήριο Κορινθίας.

Να υπενθυμίσουμε:

Ο Ραψωματιώτης μαζί με τον Σπηλιωτακάρα ήταν αυτοί που έδωσαν την προεδρία στον Π. Πιτσάκη στηρίζοντας τον!

ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Ο Σπηλιωτακάρας έγινε αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Κορινθίας ενώ ο Δ. Ραψωματιώτης …έμεινε απέξω καθώς δεν επιδίωξε ο ίδιος κάποια θέση!

Από την αρχή όμως ο Ραψωματιώτης, οφείλουμε να το υπενθυμίσουμε αυτό, τόνισε την λάθος πορεία της διοίκησης του επιμελητηρίου και του Πιτσάκη από τη θέση του προέδρου που ουσιαστικά ο ίδιος (ο Ραψωματιώτης) του έδωσε! Παρόλα αυτά δεν εισακούστηκε…

Τα λάθη από τον Πιτσάκη συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα σε αυτή την κατάσταση και το επιμελητήριο να έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο!

Από τον επιχειρηματία Δ. Ραψωματιώτη ανακοινώνεται:

“Κίνηση ευθύνης η υπογραφή μου για την προώθηση του θεσμού του Επιμελητηρίου.

Η γνωστή σε όλους δυσλειτουργία του Επιμελητηρίου έφτασε στα όρια της, με το τέλος Ιουνίου το Επιμελητήριο να κλειδώνει αν δεν προωθηθούν γρήγορα εξελίξεις. Όντας στο Δ.Σ. από τις εκλογές του 1997, με διακοπή μιας θητείας, έχω υποχρέωση να είμαι ο θεματοφύλακας της ύπαρξης του.

Ονειρεύτηκα να ηγηθώ για να δώσω το στίγμα μου στην αναπτυξιακή πορεία της Κορινθίας. Οι Κορίνθιοι επιχειρηματίες με απέρριψαν γιατί δεν ήξερα ή δεν ήθελα τα πολιτικά παιχνίδια στο Επιμελητήριο. Όμως κέρδισα την 21η τιμητική για μένα θέση.

Ήμουν αυτός που έδωσε την προεδρία στον Πιτσάκη γιατί δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα με βάση τους συσχετισμούς εκείνης της εποχής. Δεν εντάχθηκα και δεν πήρα θέση.Στήριξα στα σωστά, διαφώνησα στα λάθη.Επισήμανα στον πρόεδρο την λάθος πορεία πολύ νωρίς, δεν εισακούστηκα,τα πράγματα πήραν την μορφή έντονης αντιπαράθεσης,έμεινα απέξω αναζητώντας προσπάθειες σύγκλισης και ομαλής λειτουργίας του Επιμελητηρίου. Δεν τα κατάφερα.

Καλέστηκα στην συνάντηση των αρχηγών των συνδυασμών με τον Υπουργό Ανάπτυξης στο Υπουργείο.

Στο ερώτημα του για την γνώμη μου είπα ότι δεν ανήκω σε καμιά από τις ομάδες συζητώντας και με τις δύο πλευρές προσπαθώντας να βοηθήσω σε λύση, αυτό όμως δεν φαίνεται εφικτό οπότε πρέπει ένα τρίτο πρόσωπο “να επιβάλει” την λύση για να αποφύγουμε την σφράγιση του Επιμελητηρίου.

Ο Υπουργός αποφάσισε και νομοθέτησε. Με αυτό το δεδομένο είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε, σήμερα. Χαίρομαι που το κείμενο που ετοιμάστηκε δεν έχει τον όρο “μομφή” και δεν βάζει ως προτεραιότητα την εκλογή νέας Διοικητικής Επιτροπής αλλά την προώθηση της διαδικασίας ψήφισης απολογισμού και λοιπών υποχρεώσεων για να κερδηθεί ο χρόνος.

Προφανώς υπέγραψα με σθένος, προφανώς και θα συμμετέχω σε όλες τις διαδικασίες για την διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Επιμελητηρίου και καλώ όλες τις πλευρές, και τους άλλους 20 να λειτουργήσουν με αυτή την φιλοσοφία, “πρώτα το Επιμελητήριο”.Μετά θα έρθουν όλες οι άλλες διαδικασίες.

Η δική μου δήλωση για την 21η τιμητική για μένα θέση, φυσικά και ισχύει και δεν θα συμμετέχω ως υποψήφιος σε οποιαδήποτε διαδικασία ανάδειξης θέσεων ή ρόλων”.

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε την ανακοίνωση των μελών του επιμελητηρίου Κορινθίας:

Κ.Ν