ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού…

Από την 6η ΥΠΕ ανακοινώνεται: «Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Η 6η ΥΠΕ υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι της πρώτης αιτίας θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες που είναι ο καρκίνος του μαστού.

Καθώς η νόσος θεωρείται ιάσιμη αν ανιχνευθεί εγκαίρως και αντιμετωπιστεί σε πρώιμο στάδιο, υλοποιείται στην Ελλάδα σε ευρεία κλίμακα το Πρόγραμμα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ», το οποίο απευθύνεται σε 1,8 εκατομμύρια γυναίκες, ηλικίας 45 έως 74 ετών.

Για την καλύτερη ενημέρωση των δικαιούχων και του πληθυσμού για το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί ιστότοπος https://mastografia.gov.gr/ , με διαθέσιμες σχετικές πληροφορίες.

Στα πλαίσια υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου, Πρόγραμμα «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» η διεπιστημονική ομάδα της 2ης ΤΟΜΥ Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων θα βρίσκεται στον πεζόδρομο επί της οδού Πυλαρινού και Εθνικής Αντίστασης την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρες 10:00 με 12:00 για ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού, ενώ θα διανείμει και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία!

Ενημερώσου, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε!»