ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Εξαιρετικό λάδι αλλά…

Πλέον το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της ελιάς είναι τεράστιο, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής τιμής του ελαιολάδου.

Στην Κορινθία για παράδειγμα είναι απογοητευμένοι οι παραγωγοί καθώς φέτος το λάδι είναι πολύ καλό ποιοτικά αλλά η τιμή που το παίρνουν οι έμποροι είναι εξαιρετικά χαμηλή!

Οι παραγωγοί περιμένουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθώς η τιμή του κιλού του λαδιού έχει μειωθεί σε ανησυχητικό βαθμό!!!

Για να δούμε οι Κορινθίοι πολιτικοί πόσο θα πιέσουν και τι θα καταφέρουν σε αυτό το σοβαρό αγροτικό ζήτημα!

Σε δελτίο τύπου από τη “Νέα Πελοπόννησο” αναφέρεται”: “Επερώτηση κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος της “Νέας Πελοποννήσου” Κωνσταντίνα Νικολάκου, στο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και τα συναφή επαγγέλματα του ελαιοκομικού τομέα, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής τιμής του ελαιολάδου.

Η κα. Νικολάκου κάνει ειδική αναφορά στο οικονομικό αδιέξοδο που υπάρχει στις τοπικές κοινωνίες με δεδομένο ότι έχουν χαθεί εκατομμύρια ευρώ από την τοπική αγορά και ζητά την διεκδίκηση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής για την λήψη ειδικών μέτρων.

Επίσης αναδεικνύει το πρόβλημα “νόθευσης” του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου μέσω συμφερόντων των πολυεθνικών και ζητά από την Περιφερειακή Αρχή την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

ΣΣ. …’Αραγε πόσο έχει ασχοληθεί ως τώρα για το θέμα αυτό ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας;

Κ.Ν