ΚΟΡΙΝΘΙΑ: “Εορτάστηκε η μεγάλη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού…”

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο,εορτάστηκε κι εφέτος η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Κληρικοί του Ι. Ναού, ενώ τον Ι. Άμβωνα διηκόνησε, κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος,με τον γνωστό ποιητικό του λόγο,ερμήνευσε το τροπάριο της ζ΄ Ωδής του Κανόνα της Αναλήψεώς «Επί των ώμων Χριστέ, την πλανηθείσανάραςφύσιν, αναληφθείς, τω Θεώ και Πατρί προσήγαγες» και αναφέρθηκε στην σημασία που έχει το Ωμοφόριο του Επισκόπου, καθώς συμβολίζει το απολωλός πρόβατο,για το οποίο ο Χριστός, ως Καλός Ποιμένας,θυσιάστηκεπρος σωτηρία του.

Ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως μας άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος την αυτή ημέρα τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι, ομιλήσαςεπικαίρως για το νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής…».