ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Επισκέφθηκαν το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου… -Η διαπίστωση που έκαναν…

Από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

«Ύστερα από 21 εβδομάδες με τα σχολεία κλειστά, τη Δευτέρα ήταν η πρώτη μέρα που οι μαθητές –τουλάχιστον του Λυκείου – επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Για τον λόγο αυτό αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – αποτελούμενη από τον βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό, τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής, Χαράλαμπο Κασίμη και τον υπεύθυνο Παιδείας, Αλέξανδρο Αντωνίου– επισκέφθηκε το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει την εικόνα των σχολείων την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους. 

Η πρώτη και βασική διαπίστωση είναι ότι –δυστυχώς– τα σχολεία ξανανοίγουν όπως έκλεισαν. Χωρίς επιπλέον προσλήψεις καθηγητών, χωρίς επιπλέον αίθουσες και με μικρό ποσοστό προσέλευσης των μαθητών/τριων της Γ’ Λυκείου,το οποίο δεν ξεπέρασε το 10%, στο σχολείο που επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση είχε 21 εβδομάδες στην διάθεσή της να προχωρήσει σε έναν επανασχεδιασμό, έχοντας αντιληφθεί τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί κατά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος), τίποτα δεν άλλαξε. Εκτός, φυσικά, από τα εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν στις συμβάσεις με την Cisco και της απέδωσαν τα στοιχεία των εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών «φόρα-παρτίδα».

Με παρεμβάσεις εντός κι εκτός Βουλής από την αρχή της πανδημίας θα συνεχίσουμε και στην Κορινθία να απαιτούμε ποιοτική, και ασφαλή παιδεία για όλους και όλες και θα υπερασπιστούμε τα πολλά και θετικά, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και τη νεολαία αυτού του τόπου…»