ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Επιστροφή του ιστορικού ράλι Ακρόπολις;

«Η άνοιξη του 2019 να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που το “Ράλι Ακρόπολις” δεν διεξήχθη»

«Συνάντηση με τον υφυπουργό πολιτισμού και αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στελέχη του υπουργείου είχε το προεδρείο της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού Ελλάδας.

Θέμα συζήτησης οι αγώνες που αφορούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και το μέλλον του ράλι Ακρόπολις, του Ιστορικού ράλι  Ακρόπολις, καθώς και άλλων διεθνών αγώνων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε: «Ευρύτατη σύσκεψη για τον επαναπροσδιορισμό στο αγωνιστικό καλεντάρι των αγώνων, του εμβληματικού για τη χώρα, “Ράλι Ακρόπολις”, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με την παρουσία και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Συμμετείχαν, πέραν του προεδρείου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Δήμας, ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, εκπρόσωπος του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο νέος Δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος και ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου, Τάσος Σακελλαρίου.

Προσδιορίστηκαν, έπειτα από την αναλυτική ενημέρωση του προέδρου της ΟΜΑΕ, Δημήτρη Μιχελακάκη, για τις αγωνιστικές και οικονομικές προϋποθέσεις, εκείνες οι πρώτες ενέργειες που απαιτούνται, ώστε η άνοιξη του 2019 να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που το “Ράλι Ακρόπολις” δεν διεξήχθη.

Επισημάνθηκαν, επιπλέον, τα ισχυρά οικονομικά και τουριστικά οφέλη που προκύπτουν, αλλά και η σημαντική ευκαιρία για να συνδεθεί, αυτός ο σπουδαίος διεθνής αγώνας, με τα απαραίτητα κοινωνικά μηνύματα για την “οδική ασφάλεια και συμπεριφορά” στη χώρα.

Διαπιστώθηκε, τέλος, από τον κ. Αυγενάκη, ότι οι συνθήκες είναι ώριμες, με το τόσο ζεστό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι δύο Περιφέρειες και οι μεγάλοι Δήμοι εντός αυτών, ώστε να υπάρξει πλέον ένας στρατηγικός σχεδιασμός, που θα εξασφαλίσει όχι μόνο την, εκ νέου, σταδιακή ανάπτυξη του θεσμού, αλλά και τη διαρκή εξέλιξή του»», αναφέρεται στο zougla.gr.