ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Η Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Χιλιομοδίου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου Κορινθίας λειτούργησε την Κυριακή, 29 Μαΐου 2022,  ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Άγγελο Τσελώνη και τους Διακόνους του π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στις μέριμνες, με τις οποίες είναι επιφορτισμένος ο Επίσκοπος μιας επαρχίας, αφού εκτός των λειτουργικών και πνευματικών θεμάτων οφείλει να μεριμνά και για διοικητικά θέματα και να φροντίζει για τις υλικές αλλά και κτιριακές εγκαταστάσεις όλων των Ενοριών, καθ᾿ ότι η καρδιά της κάθε Ενορίας είναι ο Ι. Ναός. Η αρχιτεκτονική ενός Ι. Ναού έχει προκαθορισμένες αρχές με συγκεκριμένες διαβαθμίσεις που, σε συνδυασμό με την Εκκλησιαστική Αγιογραφία και την Υμνολογία, κάνουν την ψυχή του πιστού να αισθάνεται την παρουσία του Θεού.

Οφείλουμε, λοιπόν, εμείς, ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, να φροντίζουμε και να μεριμνούμε για το «Σπίτι του Πατέρα μας», τον Ι. Ναό, ώστε να μένει ακέραιος, φροντισμένος και ευπρεπισμένος και για τις επόμενες γενιές, διό και η δέηση στην οπισθάβωνον ευχή «ἁγίασον τοὺς ἀγαπῶντας τὴν εὐπρέπειαν τοῦ οἴκου σου».

Στην συνέχεια, αφού ιερολογήθησαν τα Μνημόσυνα των Θεοφάνους Γεώργαρη και Σοφίας Κανέλλου-Δράκου, τέλεσε και τον Αγιασμό επί τη ενάρξει των εργασιών αποκατάστασης και αναστήλωσης του Ι. Ναού…”.