ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Η Θ.Λειτουργία την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου Ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 4 Απριλίου 2021, πλαισιούμενος από τους Κληρικούς του Ι. Ναού.

Ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην δύναμη του Σταυρού, που είναι το καύχημα της Εκκλησίας μας, καθώς χωρίς τον Σταυρό δεν υπάρχει ούτε Ανάσταση ούτε Εκκλησία. Αντικρίζοντας τον Σταυρό του Χριστού οι Πιστοί, παίρνουν δύναμη για ν’ ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής, να πολεμήσουν τα πάθη τους και να συσταυρωθούν μαζί Του.

Ο Σεβασμιώτατος λυπημένος που λόγω των υγειονομικών μέτρων η πλειοψηφία των Πιστών δεν μπορούν να βρίσκονται στους Ναούς μας, αμέσως μετά την τελετή της Προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού, διάβασε εκ του Ευχολογίου ευχή και εδεήθη προς τον Κύριο να απαλλαγούμε  σύντομα από την πανδημία.

Στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου λειτούργησε ο Βοηθός Επίσκοπος άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.          

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην  Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου…»