ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Η τελετή της ρασοφορίας της μοναχής…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Στην Ι. Μονή Παναγίας Κορυφής Καμαρίου μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος το εσπέρας της Τρίτης, 5 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να μετάσχουν στον Εσπερινό και την Ρασοφορία της δοκίμου αδελφής της Ι. Μονής Αικατερίνης Μουρίκα, η οποία έλαβε το όνομα Μακαρία. Τον Εσπερινό τέλεσε κατά παράκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ την Ρασοφορία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε του αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά Αρχιεπισκόπου Κορίνθου, του οποίου μέρος εκ των Αγίων Λειψάνων Του φυλάσσεται εκεί και το όνομα του οποίου έδωσε, όλως τιμητικώς, στην νέα Μοναχή, ενώ παράλληλα απηύθηνε λόγους επιστηρικτικούς για την συνέχιση της πνευματικής πορείας της στον Μοναχικό δόλιχο, τον οποίον επέλεξε με την δική της βούληση. Ολοκλήρωσε ευχόμενος στην Γερόντισσα της Ι. Μονής Ευαγγελία Μοναχή, την πρόοδο και την αύξηση της Αδελφότητος, προς δόξαν Θεού!

Στην τελετή της Ρασοφορίας της Μακαρίας Μοναχής παρευρέθησαν συμπροσευχόμενες Μοναχές από τις Ι. Μονές Προφ. Ηλιού Ζαχόλης, Αγ. Βλασίου Τρικάλων, Αγ. Αθανασίου Πουλίτσης, Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου, Προφ. Ηλιού Λουτρακίου, Παναγίας «Κρεμαστής» Ηλείας, Παναγίας «Φανερωμένης» Σαλαμίνος Ευαγγελίστριας Αλιάρτου και Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς».