ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Κατάργηση των τριών ειρηνοδικείων: Κιάτου, Ξυλοκάστρου και Νεμέας; -Η ερώτηση στον υπουργό…

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιού αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, για την φερόμενη κατάργηση τριών Ειρηνοδικείων του Νομού: Κιάτου, Ξυλοκάστρου και Νεμέας, στο πλαίσιο του σχεδίου του νέου Δικαστικού χάρτη. Την Ερώτηση συνυπογράφει και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Πρόκειται για μια εξέλιξη – που αν προχωρήσει – θα έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες τόσο για την ίδια την ποιότητα της απονομής δικαιοσύνης και την πρόσβαση των πολιτών στο θεμελιώδες συνταγματικό τους δικαίωμα, όσο και για την ταλαιπωρία, τα έξοδα και τον προγραμματισμό των κατοίκων των περιοχών αυτών, αλλά και των δικηγόρων, όπως και ων εργαζόμενων σε αυτά.

Ταυτόχρονα, θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από την επιτάχυνση των διαδικασιών που επικαλείται το Υπουργείο, καθώς όλες οι υποθέσεις θα συγκεντρωθούν στο Ειρηνοδικείο Κορίνθου, που θα επιβαρυνθεί με έναν τεράστιο όγκο εργασιών, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση υποθέσεων.

Με την Ερώτησή μας, ζητάμε να μην καταργηθεί κανένα από τα τρία παραπάνω Ειρηνοδικεία της Κορινθίας, καθώς επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο, τόσο για την ορθή και γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, αλλά και τους επαγγελματίες και εργαζόμενους του κλάδου και τις τοπικές κοινωνίες…»