ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ξέφυγε η φωτιά! Που κατευθύνεται… -Εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής: “Τα δύσκολα είναι μπροστά μας -Για την κατάσβεση επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα…”

Σε έκτακτη ενημέρωση για τη δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Στιμάγκα και αυτή τη στιγμή (20:45) είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη από τον εκπρόσωπο τύπου του πυροσβεστικού σώματος πύραρχο Β. Βαθρακογιάννη αναφέρθηκε πριν λίγη ώρα:

“Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας.

Ξεκίνησε και εξελίσσεται μέσα σε ρεματιά με απότομες κλήσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς, μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συντονιστική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση…”

Σε επικοινωνία μας τώρα με την πυροσβεστική μας ανέφεραν: “Η φωτιά είναι μεγάλη και κατευθύνεται προς Νεμέα”

Κ.Ν