ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Οι Θ. Λειτουργίες έγιναν την περασμένη εβδομάδα …αλλά χωρίς την παρουσία των πιστών

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Χωρίς την παρουσία πιστών και κεκλεισμένων των θυρών, όπως επιβάλλεται από τα ειδικά μέτρα της Ελληνικής Κυβερνήσεως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν και την περασμένη εβδομάδα,από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο,όλες οι Ι. Ακολουθίες, που προβλέπονται από το τυπικό της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Αναλυτικότερα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας καθημερινά τελούσε τις Ι. Ακολουθίες στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, ενώ τέλεσε την Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου τις Κυριακές 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου 2020 αλλά και την Ακολουθίατου Ακαθίστου Ύμνου, την Παρασκευή, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο δεόμενος υπέρ των εκ της λοιμικής νόσου κατακειμένων και των οικογενειών αυτών, υπέρ Ιατρών, Νοσηλευτών και απάντων των εργαζομένων στον ιατρικό κλάδο και υπέρ του Ποιμνίου του άπαντος διαβάζοντας ευχές υπέρ υγείας και παρακαλώντας τον Θεό να «εξαποστείλει βοήθειαν εξ αγίου κατοικητηρίου του» (Ευχή εις ασθενούντα, Μικρόν Ευχολόγιον).

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε τις προαναφερθείσες Ι. Ακολουθίες στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου,στην οποία και ηγουμενεύει,προσευχόμενος και αυτός υπέρ υγείας των Κορινθίων, των Ελλήνων και ολοκλήρου της Ανθρωπότητος»