ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Οι μαθητές πήραν ένα στυλό για να το χρησιμοποιήσουν στις εξετάσεις τους…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ιερά Παράκληση τέλεσε την Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, στα προπύλαια του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, υπέρ των υποψηφίων μαθητών των Πανελλαδικών Εξετάσεων και των οικογενειών τους.

Στην Ι. Παράκληση εκτός του Σεβ. Μητροπολίτου μας συγχοραστάτησε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» και οι Ιερείς του Ι. Ναού, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Ιερείς από όλες τις Ενορίες των πόλεων και κωμοπόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Ισθμίας, Καλαμακίου, Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου. Στην Ι. Παράκληση συμμετείχε πλήθος μαθητών, καθηγητών, γονέων και συγγενών των μαθητών. Ειδικά για τον αγιασμό και την ευλογία των μαθητών, μεταφέρθηκε εκ της Ι. Μονής Φανερωμένης Χιλιομοδίου η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας. 

Ο Ποιμενάρχης μας εκκίνησε την ομιλία του προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων με αγάπη, πατρική στοργή και αμεσότητα, συγχαίροντας τους γιατί χωρίς καμία πίεση και με ελεύθερη βούληση κατέκλυσαν τον Ι. Ναό για να πράξουν αυτό που οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι πάντα πράττουν, εδώ και χιλιάδες χρόνια, πριν κάνουν οτιδήποτε σημαντικό στην ζωή τους. Ζητούν την ευλογία της Παναγίας μας και προσέρχονται στην Εκκλησία για να λάβουν την χάρι του Θεού.

Τέλος, και πριν δώσει στους μαθητές, ως ευλογία, ένα στυλό για να το χρησιμοποιήσουν στις εξετάσεις τους με την ευχή να επιτύχουν σε αυτές καθώς και μία εικόνα των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων για να τους συντροφεύει, ανακοίνωσε την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου κατά την 9η  πρωινή για κάθε ημέρα, κατά την οποία οι μαθητές θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων…»