Ένας Κορίνθιος βουλευτής τόνισε την …ανυπαρξία των άλλων Κορίνθιων βο(υ)λευτών!!!

Ένα εύστοχο δελτίο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιού όπου εκτός των άλλων τόνισε …την ανυπαρξία των Κορίνθιων βο(υ)λευτών της ΝΔ αλλά και του δήμου για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι!!!

Αυτά που γράφουμε τόσο καιρό για τους Κορίνθιους βο(υ)λευτές της ΝΔ επιβεβαιώνονται και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιό!

Οι Κορίνθιοι βο(υ)λευτές της ΝΔ, υποτίθεται της κυβέρνησης, θυμίζουν “παρατηρητές” των όσων συμβαίνουν στην Κορινθία, …απολαμβάνοντας φυσικά τον παχυλό μισθό τους!

Με κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει και η τράπεζα Πειραιώς στο Δερβένι!!!

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά τόσο η στάση των βο(υ)λευτών της ΝΔ στην Κορινθία όσο και της δημοτικής αρχής του Β. Τσιώτου στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης!

Τουλάχιστον αυτά επι ΣΥΡΙΖΑ δεν τα είδαν οι κάτοικοι στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης…

Από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιό αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2018 με τη δυναμική μας παρουσία και ισχυρά επιχειρήματα σαν βουλευτές της κυβέρνησης (όχι αντιπολίτευσης!) του ΣΥΡΙΖΑ αποτρέψαμε από κοινού με εκπροσώπους του Δήμου και φορείς της περιοχής το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι.

Εκτός των άλλων, είχα θέσει τότε και προσωπικά προς τους εκπροσώπους της Τράπεζας Πειραιώς ότι αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της εταιρείας ως διαδόχου (!) της Αγροτικής Τράπεζας να διατηρεί τουλάχιστον το δίκτυο καταστημάτων της σε απομακρυσμένες περιοχές ,όπως το Δερβένι ή η Γκούρα (όπου πρόσφατα και χωρίς καμία αντίδραση από τους βουλευτές της ΝΔ έκλεισε το υποκατάστημα), υπηρετώντας την τοπική οικονομία αλλά και το κοινωνικό ρόλο που πρέπει να επιτελεί λαμβάνοντας υπόψη, βέβαια, και τις απανωτές ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών με εκατομμύρια Ευρώ των Ελλήνων πολιτών.

Δυστυχώς, με την πλήρη αδράνεια της κυβέρνησης της ΝΔ και την ανυπαρξία οποιασδήποτε παρέμβασης ή έστω τοποθέτησης των βουλευτών της στο Νομό, αλλά και με την στάση του Δήμου που δεν προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε καμία ουσιαστική προετοιμασία και δυναμική κίνηση για το θέμα, μην αξιοποιώντας και την βούληση των παρατάξεων να στηρίξουν στην πράξη μια τέτοια συλλογική προσπάθεια, οδηγούμαστε σε λουκέτο της τράπεζας.

Εμείς και εγώ προσωπικά θα κάνουμε και πάλι ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρηθεί το κατάστημα σε λειτουργία, όπως κάναμε και με τα ΕΛΤΑ του Δερβενίου που έχουν απαξιωθεί πλήρως, το Ειρηνοδικείο που παραχωρήσαμε στο Δήμο και καταρρέει, την ένταξη του Κορινθιακού Κόλπου στο Δίκτυο Natutra που καταργήθηκε στην ουσία από τη ΝΔ, τον Προστατικό σιδηρόδρομο και την Εθνική Οδό που αν δεν ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχαν ολοκληρωθεί και παραδοθεί ποτέ για χρήση, την επισκευή των σχολικών κτιρίων και των παιδικών χαρών μέσα από το Πρόγραμμα Φιλόδημος που επίσης υπονομεύει η κυβέρνηση και πολλά άλλα.

Και μπορεί κάποιοι να θέλουν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο ή να πλειοδοτούν στο “κατόπιν ενεργειών μου” ή να μην θέλουν να στεναχωρήσουν την κυβέρνηση σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο, η κοινωνία όμως και οι πολίτες της περιοχής γνωρίζουν πολύ καλά τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια όπου σε όλα τα επίπεδα και παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις προχώρησαν παρεμβάσεις, έργα και χρηματοδοτήσεις στην περιοχή που υπερασπίστηκαν τις τοπικές ανάγκες και θωρακίζουν την Δυτική Κορινθία για δεκαετίες.

ΟΧΙ στο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι, όχι στην απαξίωση της περιοχής και των κατοίκων…”