ΚΟΡΙΝΘΙΑ: «Ο Νίκας χαζογελάει γλύφοντας όταν πηγαίνει στους υπουργούς και μυξοκλαίει όταν…»

“Καίγεται” πολιτικά από νωρίς ο Π. Νίκας…

Το ότι δεν έρχεται το φυσικό αέριο και στην Κορινθία είναι ένα θέμα σοβαρό και πολιτικά “καίει” τον περιφερειάρχη Π. Νίκα σε αυτά που έλεγε! Αποδεικνύεται ότι ο Νίκας  συνεχίζει (μέχρι τώρα) τη θητεία του …με λόγια στον αέρα σε ότι αφορά τα ΣΟΒΑΡΑ έργα στην Κορινθία αλλά και την περιφέρεια Πελοποννήσου!

Τον παίρνουν πλέον όλοι πολύ γρήγορα «γραμμή» και άρχισαν …να του την λένε ευθέως, όπως θα διαβάσετε και στο παρακάτω δελτίο τύπου από τον Π. Τατούλη!

Π. Τατούλης: «Ο Νίκας χαζογελάει γλύφοντας όταν πηγαίνει στους υπουργούς και μυξοκλαίει όταν γυρίζει πίσω σαν τη βρεγμένη γάτα…»

Σε δελτίο τύπου από τον πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Τη διαπίστωση ότι «υπάρχει συμφωνία Νίκα και κυβέρνησης για να πάει σε ιδιώτη το έργο της ανάπτυξης δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο και μάλιστα όχι παντού» έκανε ο πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης λίγο μετά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Π. Νίκας με αφορμή τις  δυσμενείς εξελίξεις στο αναπτυξιακό αυτό ζήτημα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η υπερκινητικότητα το τελευταίο διάστημα ήταν απλά ένας φερετζές, ένα άλλοθι για την δυσμενή εξέλιξη που ήταν μια προειλημμένη απόφαση. Άλλωστε, ας μην ξεχνούμε ότι την υπόσχεση για φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο τη διακινούσε ο εκλεκτός της κυβέρνησης καθ’ όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου και στην συνέχεια ήταν η μόνη χειροπιαστή εξαγγελία στο σύνολο μηδενικών προγραμματικών δηλώσεων. Ασφαλώς και το πήγαινε-έλα στα υπουργικά γραφεία και οι φιοριτούρες δεν μπόρεσαν να εξαπατήσουν κανέναν. Σήμερα, δυστυχώς επαληθεύομαι όταν έγκαιρα είχα προειδοποιήσει ότι ήταν μούφα και αυτή η ιστορία.  Η μόνη υπόσχεση αυτού του ανθρώπου ήταν και αυτή ψέματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Π. Τατούλης.

«Πρώτον: Πότε δέσμευσε τα 20 εκατομμύρια ευρώ και από ποιο πρόγραμμα; Μήπως δεν θα μπορούσε να τα εντάξει στο ΕΣΠΑ αφού στην επόμενη προγραμματική περίοδο – στην οποία το έργο θα περνούσε ως γέφυρα- δεν προβλέπεται η χρηματοδότηση αυτών των έργων;  Η απάντηση είναι απλή: Δεν έχει εξασφαλίσει καμία απολύτως  χρηματοδότηση γιατί εξαρχής δεν τον ενδιέφερε ποτέ το έργο.

Δεύτερον: Πού είναι η μελέτη της ΔΕΔΑ που υποτίθεται  -όπως ο ίδιος διατεινόταν- ότι θα την είχε στα χέρια του τον Σεπτέμβριο, για να χρηματοδοτήσει το έργο; Η απάντηση είναι και πάλι απλή: «Δεν έχει κατατεθεί καμία μελέτη γιατί εξαρχής γνώριζε ότι το έργο δεν θα γινόταν», συμπλήρωσε ο πρ. Περιφερειάρχης.

«Εμείς είχαμε εξασφαλίσει να ενταχθεί στο πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο της ΡΑΕ η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στην Κόρινθο, το Άργος, το Ναύπλιο, την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη (σε πρώτη φάση) και στην Σπάρτη και την Καλαμάτα (σε δεύτερη φάση), ως επέκταση του αγωγού και όχι για την μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Ρεβυθούσα.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι από αυτόν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό απορρίφθηκε όλη η Πελοπόννησος. Αυτή ήταν τελικά η δέσμευση του π. δημάρχου που ήθελε να γίνει περιφερειάρχης, τάζοντας τα πάντα και λέγοντας ανηλεώς ψέματα; Καλώ σήμερα προσωπικά τον  κ. Νίκα να σταματήσει να πηγαινοέρχεται στα υπουργεία , δεξιά κι αριστερά, επιρρίπτοντας ευθύνες πότε στην κυβέρνηση και πότε αλλού. Να χαζογελάει γλύφοντας όταν πηγαίνει στους υπουργούς και να μυξοκλαίει όταν γυρίζει πίσω σαν τη βρεγμένη γάτα…”. 

ΣΣ. …Που φτάσαμε ένας πρώην περιφερειάρχης (ο Τατούλης δηλαδή) που δεν ολοκληρώθηκαν τα ΣΟΒΑΡΑ έργα επι θητείας του …και έμεινε μόνο στις υποσχέσεις να …την λέει στον νέο περιφερειάρχη (Νίκα) που από τους πρώτους μήνες της θητείας του …τα έχει κάνει θάλασσα! …Πως θα ολοκληρώσει τη θητεία του αυτός ο άνθρωπος; Αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο θα ξεσηκώσει τους πολίτες και μάλιστα πολύ γρήγορα!

Έτσι όπως τα έχει κάνει δεν ξέρουμε αν ακόμα και τώρα προλαβαίνει να αλλάξει πορεία ο Π. Νίκας …και να μην πέσει τον γκρεμό!

Φώτης Νικολακόπουλος