ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Πήγαινε για σουπιές και έπιασε καρχαρία! -Με τι τρέφεται ο μεγάλος καρχαρίας που έμπλεξε στα δίχτυα του ψαρά! (φωτο)

“Την Κυριακή των Βαΐων, στον Άσσο Κορινθίας πιάστηκε ένας μεγάλος καρχαρίας σε δίχτυα ψαρά που είχε ρίξει μικρό βάθος.

Μεγάλη η έκπληξη για τον επαγγελματία ψαρά που όταν πήγε να μαζέψει τα δίχτυα του στον Κορινθιακό κόλπο, αντίκρισε έναν μεγάλο καρχαρία να έχει μπλεχτεί.

Ο συγκεκριμένος καρχαρίας, μήκους 3 μέτρων, έμπλεξε στα δίχτυα του επαγγελματία, τα οποία όμως βρισκόντουσαν σε μικρό βάθος (2 – 3 οργιές). Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του boatfishing.gr, τα δίχτυα αυτά είχαν σαν βασικό στόχο ψαρέματος τις σουπιές που λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας έχουν μεγάλη ζήτηση. Προφανώς έπεσε το βράδυ στα δίχτυα και όταν το βρήκαν ήταν ήδη σκασμένος.

Ο καρχαρίας (του είδους Βραχύουρος Καρχαρίνος, βραχύπτερος – Carcharhinus brachyurus) σύμφωνα με την βιβλιογραφία μπορεί να φτάσει τα 300 κιλά, τα 3 μέτρα μήκος και μέγιστη ηλικία 30 ετών. Τρέφεται με ψάρια, κεφαλόποδα, μικρούς καρχαρίες και σαλάχια.

Η αλιεία όλων των καρχαροειδών και σελαχιών, έχει απαγορευτεί στην χώρα μας σύμφωνα με το Αρ. Πρωτ. 4531/83795/20-7-2016 έγγραφο της Δ/ΝΣΗΣ Αλιευτικής Πολιτικής και Αλ. Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έτσι οφείλει ο ψαράς που θα πέσει κάποιος καρχαρίας στα εργαλεία του και δεν θα είναι δυνατή η απελευθέρωσή του, να ενημερώσει το λιμεναρχείο, όπως και έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση”, αναφέρθηκε στο boatfishing.gr.