ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Πανηγύρισε το γυναικείο ησυχαστήριο «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με την συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών και την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε και εφέτος το πολυπληθές Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού κατά το διήμερο της 13ης και 14ης Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου ε. έ. τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος, στο τέλος του οποίου έγινε η τελετή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και η προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου, που διαφυλάσσεται στο Ιερό Ησυχαστήριο.

Στην συνέχεια επακολούθησε η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας άγιος Κεγχρεών απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής στην υπό την σεβαστή Γερόντισσα Ιλαρία Μοναστική Αδελφότητα και στους ευλαβείς προσκυνητές αναφερόμενος στην προτύπωση του Τιμίου Σταυρού, όταν ο Προφήτης Μωϋσής άφηνε να σχηματισθεί με το σώμα του το σχήμα του Σταυρού, τότε που ψηλά στο βουνό σήκωσε οριζόντια τα χέρια του, ενώ ο Ιησούς του Ναυή πολεμούσε ενάντια στον αλλόφυλο Αμαλήκ, και αυτός μεν υποβασταζόταν από τον Ααρών και τον Ώρ, ο δε λαός του νικούσε παίρνοντας δύναμη (Έξοδ. 13’, 8-16)…»