ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Πλήθος κόσμου στην χειροτονία… (φωτο)

«Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ροζενών, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης, λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, όπου και ετέλεσαν, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Δημητρίου Μπαλλά, πτυχιούχου του τμήματος Μαθηματικού της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α., κατόχου Διδακτορικού διπλώματος με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ», εγγάμου, καταγομένου εκ του Βασιλικού Κορινθίας και γεννηθέντος εις Μελβούρνη Αυστραλίας.

Στον λόγο του ο νεοχειροτονηθείς αναφέρθηκε στην μεγάλη δωρεά της Ιεροσύνης, παραλληλίζοντας τον εαυτό του με τον Δίκαιο Συμεών, ο οποίος εναγκαλίσθηκε τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου Χριστό και κατ᾿αναλογίαν και αυτός από σήμερα εγκολπώνεται την δωρεά της Ιεροσύνης, ώστε να μεταδίδει στους πιστούς την χαρά και την ελπίδα της Αναστάσεως.

Ο  σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους πιστούς αρχικά ανέλυσε την σημασία της μεγάλης Εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, ενώστην συνέχεια απευθύνθηκε προς τον νέο Διάκονο, επισημαίνοντας του ότι,αγωνιζόμενος με πίστη και αγάπη στον Κύριο μας Ιησού Χριστό, θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και την τεράστια ευθύνη του μεγάλου αξιώματος της Ιεροσύνης…»,  αναφέρεται μεταξύ άλλων από τη μητρόπολη Κορίνθου