ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Η οικογένεια της δολοφονημένης ζητά δικαίωση και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων…

“Τις επόμενες μέρες αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης των δύο κατηγορουμένων που φέρονται να σκότωσαν μία γυναίκα 73 ετών, έξω από το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους, στην Κορινθία, προκειμένου να της αρπάξουν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό.

Το τραγικό περιστατικό είχε γίνει πριν από ένα χρόνο, στις 7 Δεκεμβρίου 2019. Σύμφωνα με το βούλευμα οι δύο κατηγορούμενοι εντόπισαν την άτυχη γυναίκα και το σύζυγό της στην λαϊκή αγορά έχοντας προσέξει τη χρυσή αλυσίδα με το χρυσό σταυρό που φορούσε και τους ακολούθησαν μέχρι το σπίτι τους.

Ο ένας από τους δύο δράστες, βλέποντας το ζευγάρι να μπαίνει στο σπίτι βγήκε από το αυτοκίνητο και έκρυψε την πινακίδα του αυτοκινήτου προκειμένου να μην εντοπιστούν σε περίπτωση που πήγαινε κάτι στραβά. Στη συνέχεια είπε στη γυναίκα «Καλέ κυρία, καλέ κυρία» προκειμένου να βγει έξω. Η γυναίκα ανυποψίαστη τον πλησίασε, τότε εκείνος αποπειράθηκε να της αρπάξει την αλυσίδα από το λαιμό, κατάφερε να την κόψει, η γυναίκα προσπάθησε να αμυνθεί και ο κατηγορούμενος την έριξε στο έδαφος.

Τότε ο δράστης μπήκε στο αυτοκίνητο, όπου τον περίμενε ο δεύτερος δράστης και στην προσπάθειά τους να φύγουν με το συνεργό του πάτησαν τη γυναίκα προκαλώντας βαρύτατα τραύματα με αποτέλεσμα η γυναίκα να βγει τραγικό θάνατο.

Οι δύο δράστες 28 και 26 ετών που θα κριθούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου Ναυπλίου, οδηγήθηκαν εκεί την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η δίκη δεν έγινε λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για τον κορονοϊό.

Η συνήγορος υπεράσπισης κατηγορίας Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου δήλωσε: «Μια ειδεχθής δολοφονία, μια αποτρόπαιη πράξη χωρίς ίχνος ανθρωπιάς κρίνεται ενώπιον του Μεικτού ορκωτού Δικαστηρίου Ναυπλίου! Η οικογένεια της άτυχης δολοφονημένης Ειρήνης Τζίβα ζητά δικαίωση και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων», αναφέρθηκε στην ert.gr.