ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Πόσο καλά τα «ζύγισε» ο Φερετζάνης;

Άραγε πόσο καλά τα “ζύγισε” πολιτικά ο Κορίνθιος πολιτικός Γ. Φερετζάνης να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ και να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου της νέας υπουργού εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Δόμνας Μιχαηλίδου;

Το λέμε αυτό γιατί στις περασμένες εκλογές ο Γ. Φερετζάνης ως πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Κορινθία δεν τα πήγε καλά και βρέθηκε στη προτελευταία θέση του ψηφοδελτίου! Με ποιο τρόπο θα ανεβάσει τα ήδη χαμηλά ποσοστά των περασμένων εκλογών και να πλησιάσει τους άλλους υποψηφίους;

Ο Γ. Φερετζάνης με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ τουλάχιστον θα μπορούσε να έρθει πιο κοντά στους αγρότες (μην ξεχνάνε ότι η Κορινθία είναι κατεξοχήν αγροτικός νομός) καταβάλλοντας προσπάθεια και ο ίδιος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν!

Τώρα χωρίς την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ σε τι παραπάνω μπορεί να ελπίζει ο ίδιος πολιτικά, …αν φυσικά εξακολουθεί να είναι στις προθέσεις του να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής!

Από τον Κορίνθιο πολιτευτή της ΝΔ Γ. Φερετζάνη ανακοινώνεται:

 «Ένα κεφάλαιο που δεν κλείνει και ένα νέο που ανοίγει

Υπέβαλα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΕΛ.Γ.Α.. Λόγος της παραίτησής μου είναι η πρόταση της νέας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κας Δόμνας Μιχαηλίδου, να αναλάβω καθήκοντα Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου Υπουργού, πρόταση η οποία συνιστά για εμένα μια νέα μεγάλη πρόκληση και ως τέτοια ήταν αδύνατο να την αρνηθώ.  

Ως μεγάλη πρόκληση και τιμή αντιμετώπισα και τον διορισμό μου στην Αντιπροεδρία του ΕΛ.Γ.Α., χωρίς να μπορώ τότε να προβλέψω ότι η θητεία μου στον Οργανισμό θα συμπέσει με εξελίξεις ιστορικά πρωτόγνωρες για τον αγροτικό κόσμο. Δυστυχώς, το 2023, οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Την ιστορική μνήμη θα μονοπωλήσουν οι θεομηνίες Daniel και Elias και οι δυσθεώρητες ζημιές που προκάλεσαν στη Θεσσαλία. Δυστυχώς, εκτεταμένες ήταν οι ζημιές και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Κορινθία, στις οποίες ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά με το ύψος των αποζημιώσεων που θα αποδοθούν προσεχώς να αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά την χρόνια υποστελέχωση που κληρονόμησε από την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, ο Οργανισμός αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με σθένος και αποτελεσματικότητα τις πρωτοφανείς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αποτελώντας βασικό στήριγμα για τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο. Μέσα από την κοινή αυτή προσπάθεια, γνώρισα και συνεργάστηκα με σημαντικούς υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛ.Γ.Α., με τους οποίους πλέον με συνδέει μια ειλικρινής σχέση αλληλοεκτίμησης που είμαι πεπεισμένος ότι συνεχίσει να υπάρχει και μετά την αποχώρηση μου από τον Οργανισμό.

Το πέρασμά μου από τον ΕΛ.Γ.Α. και η τριβή μου με τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου διαμόρφωσαν με τρόπο καθοριστικό το πολιτικό μου υπόβαθρο. Μετακομίζω μεν με ενθουσιασμό στον νευραλγικό χώρο της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, δεσμεύομαι όμως ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την αγροτική υπόθεση, επ’ ωφελεία προεχόντως του αγροτικού κόσμου της Κορινθίας.

Ευχαριστώ τον κ. Γιώργο Γεωργαντά που ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Αντιπροέδρου του ΕΛ.Γ.Α. και τον νυν Υπουργό, κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την μέχρι σήμερα διατήρηση της εμπιστοσύνης του προς το πρόσωπό μου. Ευχαριστώ, ομοίως, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για την αγαστή συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για την στήριξη και δημιουργική καθοδήγηση στην εκτέλεση των καθηκόντων μου.

Γιώργος Φερετζάνης

Πολιτευτής ΝΔ Κορινθίας»