ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Σε απόγνωση οι παραγωγοί ελαιοδένδρων

Σε απόγνωση οι παραγωγοί ελαιοδένδρων στην Κορινθία. Σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται σχεδόν μηδενική παραγωγή και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η παραγωγή να είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές.

“Συνδρομή από τους κεντρικούς πολιτικούς καθώς και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες αιτείται το σύνολο των προέδρων των κοινοτήτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, προκειμένου να αντεπεξέλθουν οι κάτοικοι στην “σχεδόν μηδενική παραγωγή” των ελαιοδένδρων, λόγω της -όπως επισημαίνεται σε σχετικό έγγραφο- “καθολικής ακαρπίας που παρατηρείται φέτος στο σύνολο της καλλιέργειας ελιάς σε όλο τον δήμο”.

Το πρόβλημα αυτό, που αποδίδεται “αποκλειστικά στις υψηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και στην αμελητέα βροχόπτωση”, έχει σημαντικές επιπτώσεις, “στο φυτικό κεφάλαιο, καθώς και στο εισόδημα των παραγωγών” σημειώνεται στο ίδιο έγγραφο, που απευθύνεται -μεταξύ άλλων- προς το γραφείο του πρωθυπουργού, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τους Κορίνθιους υφυπουργούς, τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και τους βουλευτές του νομού.

Με το εν λόγω έγγραφό του, οι πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ζητούν να ενταχθούν οι πληγέντες αγρότες στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την στήριξη των παραγωγών άλλων περιοχών της χώρας που έχουν έλθει αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα”, αναφέρεται από την περιφέρεια Πελοποννήσου.