ΚΟΡΙΝΘΙΑ: “Τάραξαν” τους αγρότες στις κλοπές! -Ξεφεύγει η κατάσταση! -Το θέμα έφτασε στον υπουργό!

…Αφημένοι στην τύχη τους φαίνεται να είναι οι Κορίνθιοι αγρότες. Εκτός των ένα σωρό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (σχετικά με την τιμή που πουλούν τα προϊόντα τους) έχουν χάσει τον ύπνο τους και από τις κλοπές που παρατηρούνται στα κτήματά τους! Οι αγρότες φαίνεται να μην νιώθουν καμία ασφάλεια όσον αφορά την περιουσία τους! Ποιος είναι αρμόδιος να σταματήσει τις εκτεταμένες και επαναλαμβανόμενες κλοπές; …Υπάρχουν αστυνομικοί έλεγχοι; Το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Κορινθία και το θέμα έφτασε πλέον στον υπουργό!

Από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιό αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ.Ψυχογιός, προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά άμεση λήψη μέτρων για την στήριξη της χαμηλής τιμής των λεμονιών στην αγορά, αλλά και την προστασία των αγροτών της Κορινθίας από τις κλοπές σε προιόντα και εξοπλισμό.

Ο  βουλευτής στην Ερώτησή του επισημαίνει πως οι αγορές έχουν γεμίσει λεμόνια αμφιβόλου ποιότητας, με μεθόδους παραγωγής εκτός ευρωπαϊκής νομοθεσίας και σε πολύ χαμηλή τιμή, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της εγχώριας παραγωγής να είναι ακόμα στα δέντρα, μιας και οι παραγωγοί δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα εισαγόμενα λόγω του κόστους τους.

Θέτει επίσης το σοβαρό ζήτημα των κλοπών, κυρίως στα λεμόνια και άλλα αγροτικά προϊόντα, όσο και σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό των παραγωγών που προκαλεί μεγάλη καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο, τις υποδομές και το εισόδημα των παραγωγών της Κορινθίας, ενώ αυξάνει το κόστος παραγωγής σε μια περίοδο που ο κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα λόγω της μείωσης της ζήτησης, του αποκλεισμού από τις λαϊκές αγορές και των ανεπαρκέστατων μέτρων στήριξης της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

– Σε ποιες  ενέργειες θα προχωρήσει  για την ανάσχεση των αθρόων και χωρίς έλεγχο εισαγωγών λεμονιών από τρίτες χώρες, την στήριξη της τιμής των εσπεριδοειδών, την προστασία της υγείας των καταναλωτών και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας από τους εμπόρους απέναντι στους παραγωγούς.

-Ποια μέτρα θα λάβει με τα συναρμόδια Υπουργεία για την προστασία της παραγωγής και του εξοπλισμού από τις εκτεταμένες και επαναλαμβανόμενες κλοπές και για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων…”