ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τέλεσαν την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Αθανασίου Καραντζιά από τα Μποζικά…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε κατά το διήμερο 1η και 2α Ιουνίου 2024 το ιστορικό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο. Το Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, πλαισιουμένου από Ιερείς της πόλεως της Κορίνθου.

Την επομένη το πρωί, ανήμερα της εορτής, Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςκαι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσαν την πανηγυρική Θ. Λειτουργία και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Αθανασίου Καραντζιά, εκ Μποζικών Κορινθίας.

Στην Θ. Λειτουργία συλλειτούργησανο Αιδεσ. Πρωτ/ροςπ. Γεώργιος Μπλάθρας, πρώην Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Σπάρτης και απόφοιτος τηςπάλαι ποτέ διαλαμψάσης Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, ο τελών χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου ΦενεούΠανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιος Πέζος, ο Αιδεσ. Πρωτ/ροςπ. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Αιδεσ. Οικονόμος – Σταυροφόρος π. Δημήτριος Ζούζιας οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς, π. Χρήστος Χίλιαςκαι ο νεοχειροτονηθειςπ. Αθανάσιος Καραντζιάςενώ συμμετείχαν, όπως κάθε χρόνο, ταμέλη της Ένωσης Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθουκαι πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του εξέφρασε την χαρά του, αφού ένας ακόμα απόφοιτος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Εκκλησιαστικής Σχολής της Κορίνθου, που στην συνέχεια μετετράπη σε Εκκλησιαστικό Λύκειο, εκ των Μποζικών Κορινθίας, έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, προκειμένου να διακονήσει στην Αρχιερατική Περιφέρεια της Νεμέας…»