ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Τα κατάφεραν! -Τουλάχιστον έμεινε η φωτογραφία! -“Το ιατρείο είναι μονίμως κλειστό και ζήτημα είναι αν εμφανίζεται ένας γιατρός μια φορά την εβδομάδα”

Από τον γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου Ι. Σιάτο αναφέρεται σε ανακοίνωσή του:

Κλειστό μετά τις εκλογές το Ιατρείο Καλλιάνων

Το πολυδύναμο ιατρείο στους Καλλιάνους Κορινθίας ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των χωριών της Δ.Ε Στυμφαλίας αλλά και όλων των κατοίκων της Ορεινής Κορινθίας. Χρειάστηκαν πάνω από 13 χρόνια και χιλιάδες ευρώ σε μελέτες και έργα,  για να γίνει τελικά πράξη.

Εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2023, λίγο πριν την έναρξη των εκλογικών διαδικασιών. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων δύο πράγματα είχαν προκαλέσει εντύπωση. Αφενός ο συνωστισμός των πολιτικών παραγόντων στην είσοδο του ιατρείου , για το κόψιμο της καθιερωμένης κορδέλας, αφετέρου  η υπόσχεση ότι το Πολυδύναμο ιατρείο θα είναι ανοιχτό καθημερινά.

Μάλιστα όπως ειπώθηκε: ” Με τουλάχιστον 1 γιατρό και 1 νοσηλευτή για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής”. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, οι υποσχέσεις αποδείχτηκαν ψεύτικες. Η πολιτική της υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας συνεχίζεται, χωρίς διαλείμματα. 

Το ιατρείο, είναι μονίμως κλειστό και ζήτημα είναι αν εμφανίζεται ένας γιατρός μια φορά την εβδομάδα. Καλούμε την πολιτεία να αναλάβει δράση και να προχωρήσει στη στελέχωση του πολυδύναμου ιατρείου Καλλιάνων . Θεωρούμε ζήτημα πρώτης ανάγκης και προτεραιότητας την καθημερινή του λειτουργία.

Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους πολιτικούς παράγοντες που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του ιατρείου τον Μάιο, να επιδείξουν τη στοιχειώδη σοβαρότητα, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις που έδωσαν μπροστά στους κατοίκους των χωριών της Στυμφαλίας».

Επαναφέρουμε το άρθρο στην korinthiannews.gr πριν από λίγες μέρες όπου αναφέρθηκε:

Τώρα που πέρασαν οι εκλογές, έμειναν οι φωτογραφίες και το ιατρείο χωρίς γιατρούς!

Είναι απλά καταστάσεις που δεν ξέρει κάποιος αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει!

Αυτή τη φορά αφορά…τα κωμικοτραγικά που έγιναν μέσα στο 2023 στα εγκαίνια του πολυδύναμου ιατρείου Καλλιάνων με την παραπάνω φωτογραφία να μιλάει από μόνη της:

Και είχαμε γράψει στις 09 Μάϊου 2023:

…Δείτε εδώ κατάσταση!

…Τι κάνουν όλοι για μία φωτογραφία!

Τόσα χέρια επάνω στην κορδέλα …που να μείνει χώρος για να μπει το ψαλίδι!

…Ξεφεύγει η κατάσταση

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Γράψαμε πριν λίγες μέρες“…Για να δούμε πότε θα βρεθεί λύση! Αφορά στην ελλιπή στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Καλιάνων.

Είναι ένα αίτημα των κατοίκων στη Στυμφαλία το οποίο δεν έχει βρει λύση! Η μία γιατρός μετακινήθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου και ο δεύτερος γιατρός υπηρετεί εκεί μία φορά την εβδομάδα!

Άραγε πώς θα εξυπηρετούνται 2.000 περίπου κάτοικοι της Στυμφαλίας;

Το θέμα έφτασε στη βουλή…“.

ΣΣ. Τα σχόλια δικά σας…

Κ.Ν